Όλες οι ταινίες της Sony Pictures στο Netflix - Η αρχή θα γίνει το 2022 

Το deal των δύο κολοσσών χτυπάει τη streaming αγορά

Όλες οι ταινίες της Sony Pictures στο Netflix - Η αρχή θα γίνει το 2022

Σε μια εντελώς αναπάντεχη ανακοίνωση που έρχεται να ταράξει τα νερά των streaming υπηρεσιών προχώρησαν το Netflix και η Sony Pictures. Η διασημότερη streaming πλατφόρμα με πάνω από 200 εκ. συνδρομητές παγκοσμίως θα γίνει το αποκλειστικό σπίτι των ταινιών της Sony ξεκινώντας από το 2022, καθώς η δεύτερη δεν έχει χτίσει τα θεμέλια για την δική της πλατφόρμα όπως η Warner Bros. με το HBO Max, η Paramount και η Disney

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hollywood Reporter, η συμφωνία αγγίζει το $1 δισεκατομμύριο τετραετούς διάρκειας, που διασφαλίζει πως το Netflix θα προβάλλει τις ταινίες της Sony στο "first pay" παράθυρο κυκλοφορίας που ακολουθεί την κινηματογραφική προβολή και την κυκλοφορία σε Blu-ray/DVD/Digital on Demand. Δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα από καμία πλευρά το πότε ακριβώς θα καταλήγουν στον κατάλογο του Netflix. Για παράδειγμα, στο HBO Max όλες οι ταινίες του 2021 θα βρίσκονται για 30 μέρες στην υπηρεσία ταυτόχρονα με τις αίθουσες, ενώ στο Paramount Plus θα κυκλοφορούν εκεί 45 μέρες μετά την κινηματογραφική τους πρεμιέρα. 

Αυτό σημαίνει ότι ταινίες όπως τα άκρως αναμενόμενα Uncharted με τον Tom Holland, Morbius με τον Jared Leto και Bullet Train θα βρίσκονται στο Netflix κάποιο διάστημα μετά την κυκλοφορία τους. 

Αυτομάτως, τα sequels του Venom -εκτός του Venom: Let There Be Carnage, του Spider-Man (όχι όμως του Spider-Man: No Way Home καθώς κυκλοφορεί εντός του 2021), του Jumanji, του Bad Boys και το Spider-Man: Into The Spider-Verse 2 αποτελούν μέρος της ίδιας συμφωνίας, ενώ επίσης θα αποκτήσει πρόσβαση στον μακρύ κατάλογο ταινιών του στούντιο. Πληροφορίες των New York Times λένε πως η Sony Pictures θα παράγει δύο με τρεις ταινίες το χρόνο για λογαριασμό του Netflix, τις οποίες μάλιστα θα χρηματοδοτεί. 

Επίσης, εάν η Sony αποφασίζει πως μια ταινία της δεν είναι κατάλληλη για κυκλοφορία στις κινηματογραφικές αίθουσες θα καταλήγει αποκλειστικά στο Netflix, δίνοντάς του επίσης και προτάσεις από τα κατώτερα ράφια. Στην ανακοίνωσή της τονίζει πως θα συνεχίζει να στηρίζει κανονικά και αδιάκοπα τις ταινίες στις αίθουσες, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης σε όσους αμφισβητούν το μέλλον τους μετά την πανδημία. 

Οι μελλοντικές ταινίες της Sony θα έρχονται και στο ελληνικό Netflix; 

Η συμφωνία αυτή, δυστυχώς, περιορίζεται μόνο για τις ΗΠΑ, προς το παρόν και δεν έχει υπάρξει ενημέρωση εάν η συμφωνία αυτή θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες ή εάν θα καλύπτει και την Ελλάδα

0 σχολια