Το Godzilla vs. Kong έσπασε τα ταμεία εν μέσω πανδημίας με εισπράξεις ρεκόρ

Διψούσαν οι θεατές για ένα συναρπαστικό blockbuster
30 Μαρτίου 2021 10:00
Το Godzilla vs. Kong έσπασε τα ταμεία εν μέσω πανδημίας με εισπράξεις ρεκόρ

Ένα εξαιρετικό ξεκίνημα σημείωσε το Godzilla vs. Kong ήδη από τις πρώτες μέρες προβολής του στην Κίνα, δείχνοντας τη δίψα του κοινού να επιστρέψει στις σκοτεινές αίθουσες με κάθε δυνατό τρόπο και φυσικά μια ταινία που θα τραβήξει τα βλέμματα για την μεγάλη οθόνη. Από τις 26 Μαρτίου προβάλλεται σε 38 χώρες του εξωτερικού νωρίτερα από τον υπόλοιπο κόσμο και το φιλμ του Adam Wingard έχει σπάσει τα ταμεία και ήδη προσμετρά πάνω από $122 εκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως.

Κάπως έτσι έσπασε το ρεκόρ του TENET (επίσης της Warner Bros.) που μέχρι πρότινος είχε καταφέρει το καλύτερο άνοιγμα στο "πανδημικό" box office. Ήδη ξεπέρασε τις συνολικές εισπράξεις του Wonder Woman 1984 που κυκλοφόρησε στις αίθουσες τον Δεκέμβριο και απέφερε $120 εκ. στις διεθνείς αγορές και λογικά σύντομα θα ανέβει πάνω από τα περίπου $149 εκ. που συγκέντρωσε συνολικά.

Από τη συγκομιδή αυτή τα $70.3 εκατομμύρια ανήκουν στους κινέζικους κινηματογράφους και ακόμη δεν έχει πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της η ταινία στις ΗΠΑ, εκεί όπου οι περισσότερες μεγάλες αίθουσες σε Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη έχουν ανοίξει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες και υποδέχονται θεατές έστω και με 25% πληρότητα, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. 

Επομένως, ούτε οι Αμερικανοί έχουν πει την τελευταία τους λέξη, ούτε και τα δύο μαχόμενα kaiju, τα οποία μάλλον απέδειξαν πως η ταινία τους είναι η πρώτη εν μέσω πανδημίας που τράβηξε τους θεατές πίσω στις αίθουσες. 

Το Godzilla vs. Kong θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στους κινηματογράφους και το HBO Max (ΗΠΑ) στις 31 Μαρτίου 2021.