Avatar εναντίον Avengers: Η μάχη για την πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών δεν τελείωσε!

Η επανέκδοση της ταινίας του James Cameron απειλεί την πρωτιά της Marvel
10 Μαρτίου 2021 08:34
Avatar εναντίον Avengers: Η μάχη για την πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών δεν τελείωσε!

Μέχρι τον Απρίλιο του 2019, η ταινία που βρισκόταν στην κορυφή του παγκόσμιου box office δεν ήταν άλλη από το Avatar του James Cameron με συνολική συγκομιδή που έφτανε τα $2.7 δισεκατομμύρια. Όλα αυτά έως ότου τον Ιούλιο του ίδιου έτους το Avengers: Endgame κατάφερε και εκτόπισε τον βασιλιά, πιάνοντας την κορυφή και μάλιστα ξεπερνώντας τη κατά $7.4 εκατομμύρια. Έτσι από τότε η ταινία της Marvel Studios και των αδερφών Russo βρίσκεται στην κορυφή, αλλά φαίνεται ότι τρίζει η καρέκλα του.

Το Hollywood Reporter αποκαλύπτει πως στην Κίνα σχεδιάζεται μια επανακυκλοφορία-έκπληξη του Avatar και το μόνο που χρειάζεται για να βρεθεί και πάλι ως "η εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών" είναι να ξεπεράσει την μικρή αυτή διαφορά. Αυτή τη στιγμή, εν μέσω πανδημίας, είναι η χώρα με το μεγαλύτερο box office ξεπερνώντας ακόμη και αυτό των ΗΠΑ και έτσι αποτελεί πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη, τώρα που οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές. Το Ίδρυμα Κινηματογράφου της Κίνας που ανέλαβε την επανακυκλοφορία αναφέρει πως ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος ούτως ώστε όλα να είναι έτοιμα για την πρεμιέρα, η οποία μπορεί να γίνει σε περίπου δύο βδομάδες ή και παραπάνω. Οι εγχώριες αίθουσες έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων πως η πρεμιέρα της θα γίνει εκτός απροόπτου την ερχόμενη Παρασκευή και μάλιστα θα προβληθεί τόσο σε IMAX 3D όσο και σε απλό 3D. 

Στην Κίνα είχε κάνει πάταγο τότε η ταινία του James Cameron ως ένα από τα πρώτα Χολιγουντιανά blockbusters, χάρη στο οποίο ο κόσμος συνέρρεε στις αίθουσες. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να φέρει τέτοια άνθιση στο εγχώριο σινεμά που κατασκευάστηκαν χιλιάδες ακόμη κινηματογραφικές αίθουσες. Η συγκομιδή του Avatar εκεί έφτασε τα $202.6 εκ. και αρκετά χρόνια μετά το "Journey to the West" του Stephen Chow κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του, συγκεντρώνοντας περί τα $215 εκατομμύρια. 

Επίσης, πρόσφατα τα sequels του Avatar έλαβαν όλα καθυστέρηση ενός χρόνου. Το Avatar 2, το οποίο ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του τον Σεπτέμβριο, θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2022 στις αίθουσες, ενώ ακολουθούν τα: 

  • Avatar 3 (20 Δεκεμβρίου 2024)
  • Avatar 4 (18 Δεκεμβρίου 2026)
  • Avatar 5 (22 Δεκεμβρίου 2028)

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε εάν η κορυφή του παγκόσμιου box office αλλάξει χέρια εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία έχει φέρει τις αίθουσες στον υπόλοιπο κόσμο σε οριακή κατάσταση και τη βιομηχανία του κινηματογράφου να προσανατολίζεται με γνώμονα τις streaming υπηρεσίες όσο το κλίμα ακόμα είναι αβέβαιο περί επιστροφής στην κανονικότητα.