Το Star Trek θα έχει μέλλον στο σινεμά - Νέα ταινία σε παραγωγή J.J. Abrams και Paramount

Πρόσωπο έκπληξη αναλαμβάνει το σενάριο της νέας ταινίας, που ίσως καταλήξει στο Paramount Plus
06 Μαρτίου 2021 11:03
Το Star Trek θα έχει μέλλον στο σινεμά - Νέα ταινία σε παραγωγή J.J. Abrams και Paramount

Το franchise του Star Trek στη μικρή οθόνη ήδη έχει διαγράψει μια ικανοποιητική πορεία, αλλά από το 2016 και έπειτα η τύχη του στη μεγάλη οθόνη αγνοείται, κυρίως γιατί του έτυχαν πολλές αναποδιές στη πορεία, αλλά και αλλαγές στα σχέδια της Paramount που έφεραν ανακατατάξεις στα projects. Τώρα, μέσα από το Deadline μαθαίνουμε πως η Paramount Pictures έδωσε το "πράσινο φως" σε μια νέα Star Trek ταινία, της οποίας το σενάριο αναλαμβάνει ένα διόλου γνωστό όνομα. Πρόκειται για την Kalinda Vasquez, η οποία κατάφερε να πείσει τους ιθύνοντες του στούντιο για την ιδέα της μέσα από ένα "blind deal" που σύναψε και έτσι κατέχει περισσότερες αρμοδιότητες στο θρυλικό franchise. 

Και όσον αφορά το franchise έχει αρκετό παρελθόν αφού αποτελεί μια από τις σεναριογράφους του Star Trek: Discovery και υπάρχουν εικασίες πως η ταινία ίσως να ασχολείται με το πλήρωμα ή τους χαρακτήρες του Discovery, όπως έγινε παλαιότερα με το πλήρωμα του "Enterprise" στην εποχή του The Next Generation. Επίσης, την ώρα που το Paramount Plus επεκτείνεται δυναμικά και θέλει να ενισχύσει τον κατάλογό του δε θα ήταν περίεργο εάν κυκλοφορούσε ταυτόχρονα σε αίθουσες και στην streaming υπηρεσία. 

Στο ρεζουμέ της Vasquez περιλαμβάνεται το Fear The Walking Dead ως συμπαραγωγός, συνεργασία με τον George R.R. Martin για την τηλεοπτική σειρά του "Roadmarks" για το HBO, καθώς και σε σειρές όπως Marvel’s Runaways, Once Upon a Time, Nikita, Human Target και Prison Break

Αξίζει να αναφερθεί πως πριν από μερικά χρόνια ο Quentin Tarantino ήθελε να γράψει μια Star Trek ταινία, η οποία μάλιστα θα ήταν R-rated -φυσικά- και με αρκετούς θρύλους του Star Trek να εμπλέκονται. Ακόμη μια ταινία βρισκόταν υπό ανάπτυξη από τον Noah Hawley του τηλεοπτικού "Fargo", όμως και τα δύο projects μπήκαν στον πάγο αφού ο Tarantino τελικά αποχώρησε και η Paramount θέλησε να βαδίσει ένα διαφορετικό μονοπάτι για το franchise.