Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Christopher Plummer

Ο γηραιότερος ηθοποιός βραβευμένος με Όσκαρ πέθανε σε ηλικία 91 ετών
05 Φεβρουαρίου 2021 20:15
Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Christopher Plummer

Ο θρυλικός καναδικής καταγωγής ηθοποιός Christopher Plummer έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, όπως ανακοίνωσε ο επι 46 χρόνια φίλος και ατζέντης του, Lou Pitt. Μαζί του βρισκόταν και η 53χρονη σύζυγός του Elaine Taylor.

Οι πιο πρόσφατοι και πασίγνωστοι ρόλοι του ήταν στο All the Money in the World του Ridley Scott, όπου αντικατέστησε τον Kevin Spacey στο ρόλο του J. Paul Getty, καθώς και στο βραβευμένο με Όσκαρ, Knives Out, του Rian Johnson. 

O Plummer γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1929 στο Οντάριο του Καναδά και αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Το 2012 βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στο "Beginners" (Οι Πρωτάρηδες) με το Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου, όντας ο γηραιότερος ηθοποιός που αποσπά το βραβείο στην εν λόγω κατηγορία. Στην πλούσια φιλμογραφία του κατάφερε να κερδίσει ακόμη δύο Emmy, δύο Tony βραβεία, μια Χρυσή Σφαίρα και ένα BAFTA. 

Η πρώτη του σπουδαία και ευρέως διαδεδομένη ερμηνεία ήταν στη "Μελωδία της Ευτυχίας" (The Sound of Music) το 1965 όπου στην ταινία του σκηνοθέτη Robert Wise, υποδύθηκε τον Captain Von Trapp στο πλάι της Julie Andrews. Συμμετείχε και σε άλλες γνωστές ταινίες όπως τα “The Insider,” “12 Monkeys,” "The Girl with the Dragon Tattoo" (2011), "Remember" (2015), "The Imaginarium of Doctor Parnassus" (2009), “Star Trek VI: The Undiscovered Country”, "The Man Who Would Be King", "Battle of Britain", "Waterloo", "Fall of The Roman Empire", "The Last Station" και “A Beautiful Mind,”, ενώ δάνεισε τη φωνή του και στο Up! (Ψηλά στον Ουρανό).