Το Χόλιγουντ στην υπόθεση Gamestop και Wall Street/ Reddit - Ετοιμάζει ταινία το Netflix

Ακόμη μια ταινία στα σκαριά από τον συγγραφέα του "The Social Network"
02 Φεβρουαρίου 2021 12:38
Το Χόλιγουντ στην υπόθεση Gamestop και Wall Street/ Reddit - Ετοιμάζει ταινία το Netflix

Το ράλι των μετοχών του GameStop και η μάχη μεταξύ χρηστών του Reddit και της Wall Street κέντρισε το ενδιαφέρον του Χόλιγουντ από τώρα, παρά το ότι η ιστορία ακόμη δεν έχει γυρίσει την τελευταία της σελίδα. Πληροφορίες του Deadline αποκαλύπτουν πως η MGM απέκτησε τα δικαιώματα του The Antisocial Network, ενός βιβλίου που αναμένεται να γράψει ο συγγραφέας Ben Mezrich. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομά του, το βιβλίο "The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, a Tale of Sex, Money, Genius, and Betrayal" μετατράπηκε στην πασίγνωστη ταινία "The Social Network". 

Στην παραγωγή της εμπλέκεται ο Aaron Ryder (Arrival, The Prestige) και οι δίδυμοι Winklevoss, οι οποίοι συμμετείχαν στη δημιουργία του Facebook και αποτελούν κύριες φιγούρες τόσο του βιβλίου του Mezrich όσο και της ταινίας του David Fincher. Αυτή δεν είναι η μόνη ταινία που βρίσκεται στα σκαριά από το Χόλιγουντ που βουτάει τα πλοκάμια του σε αυτή την ιστορική και πρωτοφανής υπόθεση του χρηματιστηρίου. 

Πάλι το Deadline αποκαλύπτει πως το Netflix ετοιμάζει μια ατιτλοφόρητη ταινία για τις μετοχές του GameStop. Αυτή τη μάχη "Δαυίδ εναντίον Γολιάθ" δηλαδή απλών καθημερινών ανθρώπων και χρηστών του Ιντερνετ εναντίον των καρχαριών της Wall Street, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να γράψει ο Mark Boal, βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος των "The Hurt Locker" και "Zero Dark Thirty", ο οποίος πρόσφατα συνεργάστηκε με το Netflix για την ταινία "Triple Frontier". 

Μάλιστα, ο Noah Centineo (φωτογραφία) λέγεται ότι θα συμμετέχει στην ταινία, γνωστός για τον ρόλο του στο ρομαντικό φιλμ του Netflix, "To All The Boys I've Loved Before". 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στα σκαριά υπάρχει και τηλεοπτική μίνι σειρά βασισμένη φυσικά στα πρόσφατα τερτίπια του χρηματιστηρίου, η οποία αναπτύσσεται από την ανερχόμενη εταιρία παραγωγής Pinky Promise. Ο λόγος για το "To The Moon" που η ιστορία του θα ακολουθεί "δύο συγκάτοικους που απολύθηκαν από το GameStop και τους κινηματογράφους AMC και μετατρέπουν την εποχή της πανδημίας προς όφελός τους. Δρουν γρήγορα και εκμεταλλλεύονται τις παχυλές αποζημιώσεις τους για να βουτήξουν στον κόσμο των συναλλαγών." 

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα μεταφερθεί στις οθόνες μας αυτή η υπόθεση που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει συγκλονίσει τον χρηματιστηριακό κόσμο.