Ρήξη στις σχέσεις μεταξύ Christopher Nolan και Warner Bros. - Πιθανό διαζύγιο στον ορίζοντα;

Αιτία τα όσα έγιναν με την στρατηγική του HBO Max
22 Ιανουαρίου 2021 09:31
Ρήξη στις σχέσεις μεταξύ Christopher Nolan και Warner Bros. - Πιθανό διαζύγιο στον ορίζοντα;

Πρόσφατα ο Christopher Nolan δε μάσησε τα λόγια του όσον αφορά την στρατηγική της Warner Bros. με το HBO Max, φέρνοντάς τον αυτόματα στην αντίπερα όχθη με τα σχέδια της εταιρίας, καθώς μαζί με άλλους σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Denis Villeneuve, αποτελούν τους υπέρμαχους της κινηματογραφικής εμπειρίας.

Τώρα, ένα ρεπορτάζ της Wall Street Journal αποκαλύπτει πως μια μελλοντική συνεργασία του Nolan με τη Warner Bros. φανταζει "απίθανη" εξαιτιας της απόφασης της WarnerMedia να κυκλοφορήσει ολόκληρο το lineup ταινιών της σε αίθουσες και την streaming υπηρεσία της. Εάν πράγματι ισχύει το ρεπορτάζ που ουσιαστικά αναφέρει πως υπάρχει ρήξη στις σχέσεις μεταξy των δύο πλευρών τότε θα είναι αναμφίβολα ένα τεράστιο πλήγμα για την Warner, με την οποία ο Nolan συνεργάζεται πάνω από 20 χρόνια. 

Το "Memento" ήταν η τελευταία του ταινία που κυκλοφόρησε χωρίς την ταμπέλα της Warner Bros. και μαζί έχουν κάνει τεράστιες blockbuster και λατρεμένες από τους κριτικούς επιτυχίες, όπως τα Inception, Interstellar και την τριλογία The Dark Knight. Μάλιστα, η Warner πείστηκε από τον Nolan και κυκλοφόρησε εν μέσω πανδημίας και στα τέλη του περασμένου Αυγούστου το TENET, με την εντύπωση ότι θα φέρει ξανά πίσω τον κόσμο στις αίθουσες.

Πιθανότατα ο Nolan να θέλει να συνεργαστεί με κάποιο στούντιο που θα του εγγυηθεί πως θα κυκλοφορήσει η επόμενη ταινία του στις κινηματογραφικές αίθουσες -όποτε αυτές ανοίξουν κανονικά. Η Warner απέδειξε πως εν μια νυκτί μπορεί να αλλάξει την απόφασή της και το κυριότερο, χωρίς να ενημερώσει κανέναν εκ των προτέρων για τις προθέσεις της.