Επηρέασε ο κορωνοϊός το πλάνο του Phase 4 του MCU; Ο Kevin Feige απαντά

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας λέει ο επικεφαλής της Marvel Studios
11 Ιανουαρίου 2021 11:26
Επηρέασε ο κορωνοϊός το πλάνο του Phase 4 του MCU; Ο Kevin Feige απαντά

Το 2020 από εκεί που θα ήταν μια δυνατή χρονιά για το MCU με την Black Widow να κάνει ποδαρικό, η πανδημία ανέτρεψε όλα τα σχέδια της Marvel και έτσι η χρονιά έμεινε κενή από δράση. Σε μερικές μέρες όμως το Phase 4 παίρνει μπρος με την πρεμιέρα του WandaVision στο Disney Plus και ο Kevin Feige προμοτάροντας το σόου θέλησε να διαβεβαιώσει τους fans πως δε θα πρέπει να ανησυχούν για μια τέτοιου είδους καθυστέρηση ξανά λόγω του κορωνοϊού. 

"Εάν το σχέδιο που είχαμε για το 2018 και το 2019 διαλύονταν με τον ίδιο τρόπο, τότε το χτίσιμο του Endgame θα ήταν ένας πολύ μεγαλύτερος πονοκέφαλος. Με εκείνα τα projects όλα πήγαν καλώς." είπε χαρακτηριστικά στους New York Times προσθέτοντας πως οι πρεμιέρες των τηλεοπτικών σειρών "μετατέθηκαν μόλις για μερικές εβδομάδες". Επομένως, προς το παρόν τουλάχιστον φαίνεται πως τα πράγματα μπήκαν σε μια ροή. 

Σίγουρα, όσο κι αν δε θέλει να το παραδεχτεί δημόσια η Marvel Studios, το αρχικό πλάνο ήταν αρκετά διαφορετικό όταν ανακοινώθηκε το καλοκαίρι του 2019 σε σχέση με αυτό που θα δούμε να ξεδιπλώνεται τώρα. Τότε αναμενόταν το "Eternals" της Chloe Zhao να κυκλοφορήσει πριν το "Shang-Chi", ενώ τώρα θα γίνει το αντίθετο. Όπως και το "The Falcon and the Winter Soldier" θα αποτελούσε την πρώτη σειρά του MCU στο Disney Plus, όμως λόγω της διακοπής των γυρισμάτων ελέω πανδημίας και του γεγονότος πως έπρεπε να γίνουν πολλά εξωτερικά γυρίσματα ακόμα, άλλαξε θέση με το WandaVision. 

Βέβαια, λόγω αυτής της αλλαγής η Disney προσαρμόστηκε και ανακοίνωσε μια σωρεία σειρών που θα έρθουν στην streaming υπηρεσία της και θα επεκτείνουν το MCU με πολύ ενδιαφέροντα projects

Ιδιαίτερα λακωνικός όμως ήταν όταν απάντησε στην ερώτηση του Murphy's Multiverse για το πότε τελειώνει το Phase 4 του κινηματογραφικού σύμπαντος. O Feige απάντησε με ένα ξερό "Όχι" προφανώς γιατί και λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό δε θέλει να προτρέχει των γεγονότων. 

Να θυμίσουμε πως το WandaVision θα κάνει πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο στο Disney Plus στις 15 Ιανουαρίου και το Falcon and The Winter Soldier στις 19 Μαρτίου 2021.