Μην ρωτάτε "γιατί" αλλά ο Κύβος του Ρούμπικ θα γίνει ταινία

Μένει να δούμε πώς θα διασκευαστεί το πασίγνωστο επιτραπέζιο παιχνίδι
04 Ιανουαρίου 2021 12:31
Μην ρωτάτε "γιατί" αλλά ο Κύβος του Ρούμπικ θα γίνει ταινία

Από τις πιο κουλές ειδήσεις στον κόσμο του κινηματογράφου είναι η είδηση πως ο πασίγνωστος Κύβος του Ρούμπικ θα μετατραπεί σε ταινία. Την ανακοίνωση έκαναν οι Hyde Park Entertainment και Endeavor Content οι οποίες μάλιστα σκοπεύουν να το μεταφέρουν και σε τηλεοπτικό παιχνίδι! Επειδή όμως λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα γίνει ταινία, όπως π.χ. το εάν θα είναι live-action, βιογραφική ή animated ταινία, δεν υπάρχουν μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας να οργιάσει. 

Ο Κύβος του Ρούμπικ αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και διασημότερα επιτραπέζια παιχνίδια όλων των εποχών. Δημιουργήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο καθηγητή και γλύπτη, Erno Rubik, και λίγα χρόνια μετά το 1980 η δημοφιλία του εκτοξεύθηκε με αποτέλεσμα να πουλήσει τα δικαιώματα στην Ideal Toy Corp. 

Έκτοτε έχουν πουληθεί πάνω από 450 εκατομμύρια κύβοι και πλέον διατίθεται σε πολλές παραλλαγές για δυνατούς λύτες, οι οποίοι εδώ και μερικά χρόνια διαγωνίζονται σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Υπάρχουν αρχάριοι και επαγγελματίες "speedcubers" ανά τον κόσμο που συμμετέχουν στο Rubik's Cube World Championship Finals, με το τελευταίο που διεξήχθη στη Μελβούρνη το 2019 να το κερδίζει ο Γερμανός Philipp Weyer.