Star Wars: O George Lucas αποκάλυψε τον λόγο που πούλησε την Lucasfilm

'Ήταν πολύ, πολύ οδυνηρό" είπε ο πατέρας του Star Wars
08 Δεκεμβρίου 2020 13:11
Star Wars: O George Lucas αποκάλυψε τον λόγο που πούλησε την Lucasfilm

Ένα βιβλίο γεμάτο με ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από το παρασκήνιο της ιστορικής πώλησης της Lucasfilm το 2012, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό από τον συγγραφέα Paul Duncan. Το βιβλίο με τίτλο "The Star Wars Archives Episodes I-III 1999-2005" θα ρίξει φως σε πολλές πτυχές γύρω από τον George Lucas και όλα όσα έζησε φέρνοντας στη μεγάλη οθόνη την prequel τριλογία, που τώρα μια μερίδα των fans δυστυχώς αντιλαμβάνεται την αξία της.

Μια από τις πτυχές που ο συγγραφέας αποφάσισε να δώσει από τώρα στη δημοσιότητα είναι οι λόγοι πίσω από την πώληση του Star Wars franchise, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα προσωπικοί, με τον Lucas να εκφράζεται από καρδιάς λέγοντας ότι η απόφαση ήταν "πολύ μα πάρα πολύ οδυνηρή" για τον ίδιο. 

Στο εν λόγω απόσπασμα ο πατέρας του "Πολέμου των 'Αστρων" μιλάει με απόλυτη ειλικρίνεια για τους λόγους που τον ώθησαν να αφήσει το "παιδί" του σε άλλα χέρια:

Εκείνη την περίοδο μόλις ξεκινούσα την επόμενη τριλογία, είχα μιλήσει με κάποιους ηθοποιούς και είχαν ζεσταθεί οι μηχανές μου. Επίσης τότε περίμενα τη γέννηση της κόρης μου. Μια τριλογία παίρνει 10 χρόνια για να την ολοκληρώσεις, τα Episode I έως Episode III έγιναν στο διάστημα μεταξύ 1995 και 2005. Ακόμη, δηλαδή, θα δούλευα για το Episode IX. Το 2012 ήμουν 69 ετών, επομένως το πράγμα που ρώτησα στον εαυτό μου ήταν "Θα το κάνω αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου; Θέλω να περάσω κάτι τέτοιο ξανά; Τελικά, αποφάσισα πως είναι καλύτερα το να μεγαλώσω την κόρη μου και να απολαύσω τη ζωή για λίγο.

Δεν κρύβει πως είχε πολλές αντιφάσεις για την πώληση της Lucasfilm και πως του πέρασε η ιδέα του να "τρέχει" κάποιος άλλος θα το Star Wars στη θέση του και απλά να εκτελεί χρέη παραγωγού στη sequel τριλογία που τότε ετοίμαζε. Αυτό όμως δε θα ήταν συνταξιοδότηση, όπως λέει:

"Στο Empire Strikes Back και το Return of the Jedi προσπάθησα να μην είμαι εκεί όλη την ώρα αλλά δεν μπορούσα. Ήμουν εκεί κάθε μέρα, παρά το γεγονός πώς υπήρχαν άτομα, φίλοι μου, που έκαναν τρομερή δουλειά, δεν ήταν το ίδιο με το να την κάνω εγώ. Είμαι από αυτούς που μικρομανατζάρουν και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Οπότε σκέφτηκα πως εάν το αφήσω εντελώς το franchise θα απολαύσω αυτό που είχα και θα μπορέσω να μεγαλώσω άνετα την κόρη μου. Επίσης, ήθελα να χτίσω ένα μουσείο, που πάντοτε ήθελα να κάνω, οπότε η σκέψη μου ήταν εάν δεν το κάνω τώρα δεν θα το κάνω ποτέ."

Την εξομολόγησή του κλείνει με συγκινητικά λόγια:

Πέρασα όλη μου τη ζωή φτιάχνοντας το Star Wars -πάνω από 40 χρόνια- και το να το παρατήσω ήταν μια πολύ, μα πάρα πολύ οδυνηρή εμπειρία. Έκανα όμως το σωστό. Νόμιζα όμως ότι θα μπορούσα να έχω λίγο παραπάνω γνώμη σε αυτά που θα γινόντουσαν με την sequel τριλογία, επειδή τα είχα ξεκινήσει ήδη, αλλά αυτοί αποφάσισαν ότι ήθελαν να κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θελεις. Έτσι είναι η ζωή. 

Πως να μην τον καταλάβει κανείς όταν όντας ο δημιουργός ενός σύμπαντος που διαπέρασε τα μήκη και τα πλάτη της ποπ κουλτούρας όσο λίγες ταινίες, αποφάσισε να αποσυρθεί και αν αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Άλλωστε είναι γνωστός οικογενειάρχης που υιοθέτησε εφτά παιδιά όταν ήταν νεότερος και εκείνη την περίοδο περίμενε τη γέννηση του πρώτου του βιολογικού παιδιού. Όπως και να έχει Lucas τον ευχαριστούμε για το πρώτο παιδί της ζωηρής φαντασίας του.