Ανοιχτό το ενδεχόμενο του The Godfather Part 4, χωρίς όμως τον Coppola

O Andy Garcia θέλει να το σκηνοθετήσει εάν του δώσει τις ευλογίες του
05 Δεκεμβρίου 2020 18:56
Ανοιχτό το ενδεχόμενο του The Godfather Part 4, χωρίς όμως τον Coppola

To τρίτο κεφάλαιο του "Νονού" δεν ήταν και το καλύτερο αποτέλεσμα, όλοι το γνωρίζουν αυτό 30 χρόνια μετά. Ο Francis Ford Coppola όμως, όπως σας έχουμε ενημερώσει, μέσα στις επόμενες μέρες κυκλοφορεί ένα ολοκαίνουργιο cut του φιλμ με τίτλο ""Mario Puzo's The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone", το οποίο απολαμβάνει μέχρι τώρα θετικές κριτικές, διορθώνοντας πολλά από τα λάθη που έκανε τότε ο σκηνοθέτης. Με αυτά και με αυτά στο προσκήνιο ήρθε και πάλι η συζήτηση για μια ενδεχόμενη συνέχεια. 

Η Paramount Pictures που κατέχει τα δικαιώματα του franchise και συγκεκριμένα ένας εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε στην New York Times πως δεν αποκλείει τη πιθανότητα ενός The Godfather: Part IV, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενo:

"Αν και δεν υπάρχουν άμεσα πλάνα για μια ακόμη ταινία στο saga του "The Godfather", δεδομένης όμως της τεράστιας κληρονομίας του παραμένει μια πιθανότητα εάν προκύψει το κατάλληλο σενάριο."

Επομένως, το θέμα που προκύπτει για το εάν θα συμβεί είναι το να υπάρξει η σωστή ιστορία για να συνεχιστεί, ωστόσο ο Coppola είχε εκφράσει με γλαφυρό τρόπο ότι δε θέλει με τίποτα να εμπλακεί σε μια τέταρτη ταινία, σε παλαιότερη συνέντευξή του το 2012 στο GQ:

"Για εμένα; Στη δική μου ηλικία; Το να βρεθώ σε μια πανάκριβη και μεγάλη παραγωγή με έναν παραγωγό που θα μου πασάρει συνεχώς σημειώσεις; Δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά στη Γη να μου δώσουν ώστε να περάσω έναν ολόκληρο χρόνο κάνοντας κάτι τέτοιο.

Υπάρχει όμως ένας που θέλει να τολμήσει να εμπλακεί στο ενδεχόμενο του Part 4 και αυτός είναι ο Andy Garcia, που στο τρίτο κεφάλαιο υποδύθηκε τον γεννημένο μαφιόζο, Vincent Corleone. Σε συνέντευξή του στο Insider ο Garcia δήλωσε ανοιχτά πως ενδιαφέρεται να σκηνοθετήσει ένα ενδεχόμενο sequel: 

Σαφέστατα, είμαι στις υπηρεσίες τους. Ό,τι θέλει να κάνει ο Francis, δε θα το αμφισβητήσω. Του χρωστάω. Το μόνο που χρειάζομαι είναι τις ευλογίες του. 

O Garcia μίλησε για τις σκέψεις που είχαν γίνει μετά την ολοκλήρωση του Part III σχετικά με το Godfather 4, οι οποίες αποκαλύπτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σενάριο. Ο Coppola ήθελε τον Robert De Niro να επιστρέφει στο ρόλο του Vito Corleone από το Part II, ενώ ο Leonardo DiCaprio θα έπαιζε τον νεαρό Sonny Corleone. 

Έτσι η ιστορία θα παραλληλίζονταν με τη δεύτερη ταινία όπου η πλοκή μεταφερόταν σε δύο εποχές. Στο 4ο κεφάλαιο ο Vincent Corleone του Garcia θα ήταν ο "Νονός" και θα έσπρωχνε την επιχείρησή του σε ακόμη πιο βαθιά νερά του υπόκοσμου και πιθανότατα να αντιμετώπιζε το καρτέλ, ενώ θα πηγαίναμε και πίσω στα '30s τότε που οι Corleone σκότωναν τους πάντες και κάνενας δεν τους ακουμπούσε. 

Ο Garcia αποκάλυψε πως αυτός ήταν που πρότεινε τον DiCaprio σε αυτόν τον ρόλο -τότε είχε την κατάλληλη ηλικία για να υποδυθεί τον Sonny- και μάλιστα ο πλέον βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός το σκεφτόταν σοβαρά. Το όλο εγχείρημα όμως κατεδαφίστηκε όταν περίπου ένα μήνα μετά ο Mario Puzo (δημιουργός και συγγραφέας των βιβλίων) έφυγε από τη ζωή. 

Επομένως με την άνοδο των streaming υπηρεσιών, οι οποίες δε διστάζουν να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη, ειδικά όταν πρόκειται για κερδοφόρα και εδραιωμένα franchises, μην παραξενευτείτε αν υπάρξουν σχετικά νέα.