Όλες οι ταινίες της Warner Bros. για το 2021 ταυτόχρονα σε HBO Max και αίθουσες

Μια σοκαριστική κίνηση που θα φέρει τριγμούς στο τοπίο της βιομηχανίας
03 Δεκεμβρίου 2020 20:37
Όλες οι ταινίες της Warner Bros. για το 2021 ταυτόχρονα σε HBO Max και αίθουσες

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις η βιομηχανία του σινεμά, καθώς η μία είδηση διαδέχεται την άλλη με τα κολοσσιαία στούντιο να "μαζεύονται" στα streaming σπίτια τους. Η Warner Bros. ανακοίνωσε και επίσημα πως όλες οι ταινίες που βρίσκονται στο πρόγραμμα κυκλοφοριών του 2021 θα διατεθούν ταυτόχρονα σε κινηματογράφους και μέσω του HBO Max, λόγω της πανδημίας σαφώς. Επί της ουσίας θα ακολουθήσει καθολικά το μοντέλο του "Wonder Woman 1984" που γνωστοποίησε προ ολίγων ημερών. 

Αυτό σημαίνει πως τεράστιες blockbuster ταινίες που θα γέμιζαν τους κινηματογράφους -όσο θα μπορούσαν εν μέσω πανδημίας- όπως το "The Matrix 4" της Lana Wachowski με τον Keanu Reeves, το νέο "Dune" του Denis Villeneuve, το "The Suicide Squad" του James Gunn, και το prequel φιλμ των "Sopranos με τίτλο "The Many Saints of Newark", θα γίνουν διαθέσιμα μέσω της streaming υπηρεσίας της Warner. 

"Ζούμε σε απρόσμενες εποχές που καλούν να πάρουμε δημιουργικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της νέας πρωτοβουλίας της Warner Bros. Pictures. Κανένας δε θέλει τις ταινίες να επιστρέψουν στη μεγάλη οθόνη περισσότερο από εμάς. Γνωρίζουμε ότι το νέο περιεχόμενο θα δώσει αίμα στην κινηματογραφική εμπειρία, όμως πρέπει να ισορροπήσουμε σε αυτή την πραγματικότητα, όπου οι περισσότερες αίθουσες θα λειτουργούν σε καθεστώς μειωμένων θέσεων καθόλο το 2021." δήλωσε η CEO της Warner Bros, Ann Sarnoff. 

Οι ταινίες της Warner Bros. θα βρίσκονται διαθέσιμες για 31 ημέρες, δηλαδή τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας τους, μέσω του HBO Max, ενώ θα υποστηρίζουν όλες ανάλυση και HDR πρωτόκολλα για την καλύτερη δυνατή "σαλονάτη" εμπειρία. Το πρόγραμμα της Warner περιλαμβάνει αναλυτικά τις εξής ταινίες: 

The Little Things, Judas and the Black Messiah, Tom & Jerry, Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat, Those Who Wish Me Dead, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, In The Heights, Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad, Reminiscence, Malignant, Dune, The Many Saints of Newark, King Richard, Cry Macho, The Matrix 4. 

Το HBO Max δημοσίευσε και ένα διαφημιστικό teaser με όλες τις μεγάλες ταινίες που θα έρθουν στην υπηρεσία, τονίζοντας βέβαια ότι θα κάνουν πρεμιέρα ταυτόχρονα με τις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Ξεκάθαρα με επιθετικό τρόπο μπαίνει το HBO Max στην μάχη των streaming υπηρεσιών όπου κυριαρχούν σε συνδρομητές το Netflix, το Amazon Prime Video και το Disney Plus, καθώς τολμά να κάνει μια κίνηση-σοκ για το μέλλον της διανομής ταινιών. Βέβαια, η Warner Media τονίζει πως πρόκειται για ένα πείραμα που θα διαρκέσει μόνο ένα χρόνο, θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα αλλά και να διατηρήσει τις καλές σχέσεις με τις μεγάλες αλυσίδες κινηματογράφων του εξωτερικου όπως τις AMC και Regal, οι οποίες έχουν πληγεί βαθύτα την περίοδο του κορωνοϊού. 

Τίθεται ένα ερώτημα ζωής και θανάτου για την παραδοσιακή εμπειρία που πιθανώς να απαντήσει ο χρόνος -δυστυχώς- με σκληρό τρόπο: Ποιος θα πάει εν μέσω του κορωνοϊού να παρακολουθήσει ταινία σε έναν κλειστό χώρο, ενώ μπορεί να το κάνει μέσα από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού του;