Το "The Mauritanian" με τους Jodie Foster και Benedict Cumberbatch "βλέπει" τα Oscars (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε trailer για το νέο πολιτικό δράμα από τον σκηνοθέτη του "State of Play", Kevin McDonald
02 Δεκεμβρίου 2020 09:12
Το "The Mauritanian" με τους Jodie Foster και Benedict Cumberbatch "βλέπει" τα Oscars (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακούγεται πως η νέα ταινία του Kevin McDonald, σκηνοθέτη των "The Last King of Scotland" και "State of Play" θα μπει σφήνα στην κούρσα των ερχόμενων βραβείων Oscars. Πλέον, το πρώτο trailer για το "The Mauritanian" δόθηκε στη δημοσιότητα από την STX Films και αποκαλύπτει μια πρώτη ματιά στο εν λόγω πολιτικό δράμα, που θυμίζει κάτι από "Bridge of Spies" και "The Report".

Στο φιλμ πρωταγωνιστεί η δις βραβευμένη με Όσκαρ, Jodie Foster, στο ρόλο της Nancy Hollander, μιας δικηγόρου υπεράσπισης στην υπόθεση του Mohamedou Ould Slahi (Tahar Rahim), ενός Μαυριτανού που κατηγορείται ότι στρατολόγησε τους τρομοκράτες που έριξαν το αεροπλάνο στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Όντας κρατούμενος των ΗΠΑ για χρόνια χωρίς κατηγορίες ή δίκη και έχοντας χάσει κάθε ελπίδα να σωθεί, έρχεται από μηχανής θεός η Hollander και με την συνεργάτιδά της Teri Duncan (Shailene Woodley) θα αγωνιστούν για να βρουν τη δικαιοσύνη. 

Η αμφιλεγόμενη υπόθεση ξετυλίγει ένα κουβάρι σοκαριστικών αποκαλύψεων και μιας βαθιάς συνομωσίας χάρη και στα στοιχεία που φέρνει στο φως ο στρατιωτικός εισαγγελέας Ανχης Stuart Couch, που τον υποδύεται ο Benedict Cumberbatch. Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που δημοσιεύτηκαν μέσα από τη New York Times. 

Πάρτε μια πρώτη ματιά στο εντυπωσιακό cast της ταινίας, που περιλαμβάνει και τον Zachary Levi (Shazam), μέσα από το trailer παρακάτω. 

Η κυκλοφορία του The Mauritanian θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου 2021.