To Χόλιγουντ δεν έβγαλε τα σωστά συμπεράσματα μετά την πορεία του TENET

O Christopher Nolan τα λέει "έξω από τα δόντια"
05 Νοεμβρίου 2020 12:51
To Χόλιγουντ δεν έβγαλε τα σωστά συμπεράσματα μετά την πορεία του TENET

Το TENET έκανε το ντεμπούτο του στις κινηματογραφικές αίθουσες στα τέλη του Αυγούστου μετά τις απανωτές καθυστερήσεις που είχε λάβει, εξαιτίας της πανδημίας. Το φιλμ του Christopher Nolan προβλήθηκε στις αρχές του Σεπτέμβρη και στις ΗΠΑ και απέφερε έσοδα των $350 εκατομμυρίων στο παγκόσμιο box office. Βέβαια, η υπερπαραγωγή του διάσημου δημιουργού μάλλον δεν ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχε η Warner (η οποία ήταν να αγγίξει τα $500 εκ.) με τον CEO της Warner Media, John Stankey, να πιστεύει ότι η κυκλοφορία της ταινίας δεν ήταν επιτυχής.

Ο ίδιος ο Christopher Nolan, μιλώντας στο Los Angeles Times, είπε ότι είναι ενθουσιασμένος με τα παγκόσμια έσοδα του TENET, ειδικά τη δεδομένη στιγμή με τον κορωνοϊό. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ανησυχεί που πολλά στούντιο βγάζουν λανθασμένα συμπεράσματα για την κυκλοφορία του πονήματός του, αφού μετά την πρεμιέρα του, τα περισσότερα στούντιο «εγκατέλειψαν» το 2020, μεταφέροντας τις παραγωγές του για το 2021 ή και αργότερα.

Συγκεκριμένα, ο Nolan είπε:

Ανησυχώ που τα στούντιο αντλούν λάθος συμπεράσματα για την κυκλοφορία του TENET. Αντί να κοιτάξουν που λειτούργησε καλά η ταινία και πώς μπόρεσε να προσφέρει τα απαραίτητα έσοδα, το κοιτάζουν το θέμα σα να μην ανταπεξήλθε σε σχέση με την προ κορωνοϊού εποχή και θα το χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία αλλά και ως παράδειγμα για όλες τις απώλειες εξαιτίας της πανδημίας, αντί να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Ο σκηνοθέτης των Interstellar και Inception, δεν έχει απαραίτητα άδικο στα λεγόμενά του και επί της ουσίας θέλει να θέσει και αυτός το θέμα του κινδύνου ραγδαίας αλλαγής που ελλοχεύει για την κινηματογραφική εμπειρία.