Το The Batman θα ενσωματώσει την πρωτοποριακή τεχνολογία εφέ του The Mandalorian  

Αποτελεί την επόμενη επανάσταση μετά το green screen

Το The Batman θα ενσωματώσει την πρωτοποριακή τεχνολογία εφέ του The Mandalorian

Ολοένα και πιο ενδιαφέροντα πράγματα μαθαίνουμε για το νέο The Batman του σκηνοθέτη Matt Reeves, είτε πρόκειται για την παραγωγή, το ύφος του, είτε από τα γυρίσματά του. Θυμάστε όμως πως το The Mandalorian των Lucasfilm και Disney χρησιμοποιήσει ένα πρωτοποριακό με τεχνολογίες αιχμής στούντιο για να γυριστεί και τώρα αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για μια από τις πιο αναμενόμενες blockbuster ταινίες των επόμενων ετών. 

Αν δε το καταλάβατε το Batman θα χρησιμοποιήσει σε πολλές σκηνές του το απίθανο studio της ILM, γνωστό και ως "The Volume" για τις ανάγκες του. Ο συνδετικός κρίκος των δύο παραγωγών είναι ο Greig Fraser, διευθυντής φωτογραφίας τόσο στην 1η σεζόν του Mandalorian αλλά και το νέο Batman, ενώ βοήθησε και στην ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας. 

Συγκεκριμενα, όπως αποκάλυψε ο Chief Creative Officer της ILM, Rob Bredow, η παραγωγή της Warner Bros. είχε χτίσει μερικά πλατό στη Μ. Βρετανία όπου βρίσκεται αυτόν τον καιρό όλο το συνεργείο και τις έντυσε με αρκετούς από αυτούς τους LED τοίχους, με σκοπό να έχει επί τόπου ενσωμάτωση του CGI που επιθυμούσε. 

Το στούντιο αυτό που αλλιώς το λένε και "Stagecraft" αποτελείται από πολλές σοφιστικέ LED οθόνες, οι οποίες εκτείνονται σε εύρος 270 μοιρών, 22 μέτρων σε μήκος και 6 μέτρα σε ύψος. Χάρις σε αυτό, μπορούν να εφαρμόζονται απευθείας τα CGI εφέ με τη χρήση του απαραίτητου software και της ευέλικτης Unreal Engine 4 της Epic Games. Έτσι, οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης μπορούν να έχουν με το πάτημα ενός κουμπιού οποιδήποτε σκηνικό θέλου, κάτι που και βοηθάει στις ερμηνείες των ηθοποιών, αλλά και σε όποιες αλλαγές θέλει ο σκηνοθέτης ή ο διευθυντής φωτογραφίας να γίνουν, πριν η παραγωγή οδηγηθεί στο post-production.

Ουσιαστικά αποτελεί την επόμενη μεγάλη επανάσταση στα ειδικά εφέ μετά την παραδοσιακή green screen που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες ως το στάνταρ της βιομηχανίας. 

Το The Batman, μετά και την καθυστέρηση που έλαβε, αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2022.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο από τα γυρίσματα του The Mandalorian για να καταλάβετε πλήρως πώς λειτουργεί το επαναστατικό "Volume". 

Ροη ειδησεων