Joaquin Phoenix και Ridley Scott ξανά μαζί μετά το Gladiator για χάρη του Ναπολέοντα

Δύο δεκαετίες μετά συνεργάζονται και πάλι για ένα ιστορικό δράμα
15 Οκτωβρίου 2020 19:03
Joaquin Phoenix και Ridley Scott ξανά μαζί μετά το Gladiator για χάρη του Ναπολέοντα

Πριν δύο δεκαετίες ακριβώς ο Ridley Scott σκηνοθετούσε τον βραβευμένο με Όσκαρ, "Μονομάχο", ο οποίος έμελλε να εκτοξεύσει την καριέρα του Joaquin Phoenix, που σε εκείνη την ταινία έκλεψε την παράσταση υποδυόμενος τον Κόμμοδο. Την αίγλη του "Gladiator" φαίνεται να θέλει να πιάσει ο θρυλικός σκηνοθέτης καθώς θα συνεργαστεί με τον βραβευμένο -πλέον- με Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου πρωταγωνιστεί του Joker στη νέα του ταινία. 

Με τίτλο Kitbag, η ταινία θα αποτελεί την βιογραφική ταινία για τη ζωή και τη δράση του Γάλλου στρατηλάτη και αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, όπου ο Phoenix θα μεταμορφωθεί και πάλι για να το υποδυθεί. Θα δούμε την αρχή της στρατιωτικής του θητείας και της αδυσώπητης ανόδου του ως αυτοκράτορα των Γάλλων, μέσα από το δικό του εθισμένο πρίσμα της συχνά τοξικής του σχέσης με τον μοναδικό έρωτα της ζωής του και της γυναίκας του, Ζοζεφίνας.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρόσωπα της ιστορίας τόσο παγκοσμίως όσο και για την γαλλική ιστορία, αφήνοντας τη δική του σφραγίδα, με αποκορύφωμα την περίφημη ήττα στο Βατερλώ. Ο Ναπολέων πέθανε εξορισμένος στην Αγία Ελένη το 1821 σε ηλικία 52 ετών. 

Σήμερα, κιόλας, ήταν η τελευταία μέρα των γυρισμάτων μια άλλης ταινίας του σκηνοθέτη των "Martian" και "Blade Runner", το επίσης άκρως αναμενόμενο ιστορικό δράμα The Last Duel, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι: Ben Affleck, Matt damon, Jodie Comer και Adam Driver

Τον Phoenix θα τον θαυμάσουμε σε μια ακόμη τεράστια παραγωγή δια χειρός και πάλι του Scott, το Gucci, όπου εκεί θα δούμε ένα εξίσου αστεράτο θίασο με τους Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino και Robert De Niro. Τα γυρίσματα αυτής της ταινίας θα ξεκινήσουν μέσα στο 2021 στην Ιταλία.