Το Matrix 4 θα "αλλάξει και πάλι την βιομηχανία του κινηματογράφου" (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι υποστηρίζει η ηθοποιός Jessica Henwick
13 Οκτωβρίου 2020 21:32
Το Matrix 4 θα "αλλάξει και πάλι την βιομηχανία του κινηματογράφου" (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το The Matrix 4 έχουν ακουστεί πολλά κατά καιρούς και φαίνεται πως η Lana Wachowski έχει βάλει στόχο να ξεπεράσει ξανά τον εαυτό της, όπως έκανε με την αδερφή της στην πρώτη τριλογία. Το πρώτο Matrix για παράδειγμα έθεσε νέα στάνταρ τόσο για τις χορογραφίες των μαχών όσο και για το "bullet time", που εκείνο τον καιρό έμοιαζαν κάτι το εξωπραγματικό για τα τότε όρια του σινεμά. Έκτοτε δεκάδες σκηνοθέτες αντέγραψαν διάφορα σκηνικά στα οποία οι αδελφές Wachowski πρωτοπόρησαν. 

Αυτά τα όρια της βιομηχανίας θέλει να θέσει εκ νέου η Lana με το Matrix 4, καθώς η Lilly αποφάσισε να δώσει τα σκήπτρα στην αδερφή της για αυτό το project. Και δε το βγάζουμε από το μυαλό μας, άλλα μέσα από τα όσα είπε η Jessica Henwick, που συμμετέχει στο cast της ταινίας -σε άγνωστο μέχρι στιγμής ρόλο- και γνωρίσαμε μέσα από το Iron Fist του Netflix. 

Στο πλαίσιο μιας συνέντευξής της στο Comicbook.com (στο 13:00 λεπτό του βίντεο) η Henwick μίλησε για το νέο κεφάλαιο του The Matrix, τουλάχιστον όσο τις επιτρέπεται να μιλήσει μιας και επίσημα δεν γνωρίζουμε πληροφορίες για το σενάριό του. Αναφέρθηκε σε αυτό λέγοντας:

"Υπήρχαν σίγουρα κάποιες στιγμές στο πλατό που εγώ και ο Yahya κοιταζόμασταν και λέγαμε 'αυτό είναι το Matrix 4'. Ξέρετε αυτές οι στιγμές που τσιμπιόμασταν για να καταλάβουμε τι βλέπουμε. Όντως. Η Lana κάνει κάποια εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα στον τεχνικό τομέα, με τον ίδιο τρόπου που έφτιαξε εκείνο το στιλ τότε. 

Θα αλλάξει τη βιομηχανία και πάλι με αυτή τη ταινία. Χρησιμοποιούμε κάτι camera rigs που δεν είχα δε ποτέ μου ξανά. Ως εδώ μπορώ να πω. 

Εν αναμονή, λοιπόν, των όσων επιφυλάσσει η επιστροφή του Keanu Reeves και της Carrie-Anne Moss ως Neo και Trinity αντίστοιχα. Μερικά από τα νέα πρόσωπα, εκτός της Henwick, θα είναι οι Neil Patrick Harris, Yahya Abdu-Mateen II και ο Jonathan Groff

Πριν μια εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το Matrix 4 δε θα καθυστερήσει -σε αντίθεση με άλλες ταινίες λογω πανδημίας- και θα βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2021.