Sequel για το TENET; O John David θέλει και είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο αυτό

Τι έχει να πει όμως ο Christopher Nolan για αυτό;
22 Σεπτεμβρίου 2020 12:54
Sequel για το TENET; O John David θέλει και είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο αυτό

Ακόμη τα πηγαίνει χλιαρά το TENET στο παγκόσμιο box office καθώς τρεις βδομάδες μετά την κυκλοφορία του και μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο κατάφερε να ξεπεράσει τα $250 εκατομμύρια σε εισπράξεις. Την ώρα που αναλυτές εικάζουν πως για να ισοφαρίσει όλα του τα κόστη -συμπεριλαμβανομένου του marketing- θα πρέπει αν βγάλει τουλάχιστον $500 εκατομμύρια στο box office.

Η δικαιολογία που υπάρχει στην όλη υπόθεση της εμπορικής πορείας του νεότερου φιλμ του Christopher Nolan είναι πως η Warner Bros. πήρε την απόφαση να το κυκλοφορήσει εν μέσω μιας πανδημίας, με ρευστό και μη φιλικό περιβάλλον για τους θεατές και τους κινηματογράφους να μη λειτουργούν με πλήρη χωρητικότητα ή να μην έχουν ανοίξει καν οι αίθουσες. 

Ένας που ελπίζει όμως στο να γίνει ακόμη μεγαλύτερη η εμπορική πορεία του Tenet είναι ο John David Washington. Ο "Protagonist" της ταινίας του Nolan παραχώρησε μια συνέντευξη στο Esquire και ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός sequel και αν τα γεγονότα της βάζουν τα θεμέλια για κάτι τέτοιο. Σαφέστατα επειδή πολύς κόσμος ακόμη δεν έχει πάει στις αίθουσες για να το δει, δεν θέλησε να μπει σε spoiler περιοχή, ωστόσο ένθερμα υποστήριξη την ιδέα και πώς θα ήθελε να συμμετέχει:

Στο δικό μου το μυαλό η απάντηση είναι ναι! Σαν να λέμε θα το κάνουμε ξανά αυτό και τα ξαναλέμε σε μερικά χρόνια. Στην πραγματικότητα δεν ξέρω. Ο Chris κάνει αυτό που θέλει. Ίσως να έχει κάτι στο μυαλό του που αναπτύσσει εδώ και χρόνια και θέλει να κάνει αμέσως μετά, ίσως να έχει εμπνευστεί από κάτι άλλο που είδε και θέλει να το κάνει, δεν ξέρω. Ελπίζω να επιστρέψουμε όμως στον κόσμο του, ελπίζω να τον εξερευνήσουμε παραπάνω επειδή βρίσκω κάτι πολύ μοναδικό πάνω του. 

Ωστόσο, εμπόδιο σε όλα αυτά στέκεται η "αλλεργία" που έχει ο Nolan στα sequels των δικών του ταινιών, σαφώς με την εξαίρεση του The Dark Knight Trilogy. Οι περισσότερες ταινίες του θα μπορούσαν να αποκτήσουν sequel με τον ένα ή τον άλλον τρόπο και το πράσινο φως θα δινόταν σχετικά αβίαστα από κάθε στούντιο παραγωγής, αλλά ο σκηνοθέτης του Inception προτιμά να πηγαίνει στην επόμενη ιδέα που θα κάνει τους θεατές να χάσουν τα μυαλά τους. 

Η ιδέα ενός TENET 2 πώς σας φαίνεται; Πείτε μας στα σχόλια.