Δεν υπήρχε σίγουρο πλάνο για την Rey στη sequel τριλογία του Star Wars (ΒΙΝΤΕΟ)

H Rey κάποτε ήταν Kenobi αποκαλύπτει η Daisy Ridley
09 Σεπτεμβρίου 2020 20:25
Δεν υπήρχε σίγουρο πλάνο για την Rey στη sequel τριλογία του Star Wars (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα μεγάλα μυστήρια της sequel τριλογίας των Star Wars απαντήθηκε στο The Rise of Skywalker, όπως οι περισσότεροι πλέον θα γνωρίζετε. Η Rey δεν είναι τελικά "κανενός" ούτε και μια Kenobi, αλλά βιολογική εγγονή του Emperor Palpatine, ο οποίος αναστήθηκε για το Episode IX κυριολεκτικά σαν το απόλυτο κακό που κρυβόταν τόσο καιρό στα παρασκήνια και πίσω από τον Snoke. 

Μέχρι να παρθεί αυτή η απόφαση όμως ο J.J. Abrams στο The Force Awakens είχε υπαινιχθεί πως η Rey κάπου ανήκει στο Force και πιθανότατα σε μια γνωστή οικογένεια. Οι θεωρίες τότε την ήθελαν να έχει συγγένεια με τον Obi-Wan μιας και όταν άγγιξε το lightsaber του Anakin άκουσε τη φωνή του να της λέει "αυτά είναι τα πρώτα σου βήματα". 

Έπειτα ήρθε το The Last Jedi του Rian Johnson που ανέτρεψε όλα όσα ξέραμε και θεωρούσαμε και μας είπε εν ολίγοις, πως η Rey δεν είναι "κανενός" και πως οι γονείς της ήταν ρακοσυλλέκτες που την πούλησαν για το τίποτα. Ωστόσο και πάλι οι υπόνοιες πως ίσως και να μην ήταν έτσι υπήρχαν αφού τα λόγια αυτά προήλθαν από τον Kylo Ren, ο οποίος ήθελε να την φέρει με το μέρος της σκοτεινής πλευράς. 

Εν τέλει στο The Rise of Skywalker με τον J.J. Abrams ξανά στο τιμόνι, επανήλθε εκ νέου ανατροπή στο γονεϊκό θέμα της Rey. Παρόλο που ήταν βιολογική εγγονή του Palpatine, αυτή στο φινάλε επέλεξε να γίνει μια Skywalker στην εμβληματική πλέον σκηνή του φινάλε του TROS.

Φαίνεται, τελικά, πως δεν υπήρχε ποτέ ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το story arc της Rey καθόλη τη διάρκεια της νέας τριλογίας, όπως αποκαλύπτει η ίδια η Daisy Ridley. Η 28χρονη ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη εξ αποστάσεων στο Jimmy Kimmel Live με guest παρουσιαστή τον φίλο και συνεργάτη της Josh Gad, ο οποίος της έκανε μερικές "ενοχλητικές ερωτήσεις" για το franchise τώρα που τελείωσε και δεν υφίστανται τα spoilers. 

Την ρώτησε, λοιπόν, εάν πάντα η Rey ήταν γραφτό να είναι μια Palpatine. Η αρνητική απάντησή της ίσως να μην αποτελεί έκπληξη για κάποιους:

Όχι. Στην αρχή έπαιζαν με την ιδέα της σύνδεσης μου με τον Obi-Wan, υπήρχαν πολλές βερσιόν της ιστορίας και μετά πήγε στο ότι δεν ήταν κανενός. Μετά ήρθε το Episode IX και όταν ο J.J. μου είπε την ιστορία πως "ο Palpatine είναι ο παππούς της" και λέω φοβερό. Δυο βδομάδες αργότερα όμως μου είπε ίσως δεν είμαστε τόσο σίγουροι, επομένως συνεχώς το άλλαζε και μέχρι και το τέλος των γυρισμάτων, δεν ήξερα ποια ήταν η απάντηση. 

Τώρα δεν νομίζουμε πως εάν αποκαλύπτονταν πως η Rey είναι τελικά Kenobi θα έσωζε τα χλιαρά νερά που κολύμπησε το The Rise of Skywalker και φάνηκε τόσο από την εμπορική πορεία όσο και από την υστεροφημία του.

Ωστόσο είναι ένα τρανταχτό δείγμα του πόσο δύσκολο ήταν να κλείσει η τριλογία με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και πώς η Lucasfilm -κατ' εμέ- υπέκυψε στις πιέσεις των fans να κάνει το δικό τους, μετά τις όποιες αποφάσεις πάρθηκαν στο The Last Jedi.