Ξεπέρασε τα $150 εκ. στο παγκόσμιο box office το TENET του Christopher Nolan

Αφότου άνοιξε η ταινία και στις αμερικάνικες αίθουσες
08 Σεπτεμβρίου 2020 08:29
Ξεπέρασε τα $150 εκ. στο παγκόσμιο box office το TENET του Christopher Nolan

Το TENET έδωσε μια πρώτη ένεση αδρεναλίνης στους κινηματογράφους παγκοσμίως με το ντεμπούτο του πριν από μια βδομάδα και τώρα με το άνοιγμά του στις ΗΠΑ δόθηκε ακόμη περαιτέρω ώθηση. Σύμφωνα με το Box Office Mojo κατάφερε να κάνει άνοιγμα που ξεπέρασε τα $20 εκατομμύρια, αν και οι αναλυτές λένε ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων του ήταν ακριβώς όσες περίμεναν εν μέσω της πανδημίας. 

Το κατασκοπικό time inversion θρίλερ του Christopher Nolan, όμως κατάφερε να ξεπεράσει τα $150 εκατομμύρια παγκοσμίως, μιας και οι διεθνείς αγορές είναι αυτές που σηκώνουν το βάρος του box office πλέον. Έτσι, απέσπασε ακόμη $78.3 εκ. αυτό το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και με τα επιπλέον $33.5 εκ. από τους κινηματογράφους της Κίνας, έσπασε ένα ακόμη ορόσημο στην αργή αλλά σταθερή του πορεία να ισοφαρίσει το budget του, που έφτασε τα $200 εκατομμύρια. 

Εκεί βέβαια είδε αντίσταση από την εγχώρια blockbuster επιτυχία που ακούει στο όνομα The Eight Hundred, το οποίο αποτελεί μια χωρίς προηγούμενο εμπορική επιτυχία εν μέσω της πανδημίας, με πάνω από $350 εκ. δολάρια εισπράξεων.