Επιρροές από τη manga κουλτούρα θα έχει το Eternals της Marvel

Η σκηνοθέτρια Chloe Zhao θέλει να βάλει το δικό της στυλ
05 Σεπτεμβρίου 2020 12:53
Επιρροές από τη manga κουλτούρα θα έχει το Eternals της Marvel

Ένα πολύ ενδιαφέρον tease για το άκρως αναμενόμενο και μυστηριώδες "Eternals" μάθαμε μέσα από το αφιέρωμα του THR στην Chloe Zhao. Πρόκειται για την σκηνοθέτρια που έγινε ευρύτερα γνωστή με την indie επιτυχία του "The Rider" και η ίδια της παραχώρησε μια συνέντευξη στο THR όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για την υπερπαραγωγή της Marvel Studios. 

Σαφώς όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια της Zhao ήταν οριακά ένα tease που δεν μπήκε σε λεπτομέρειες αλλά έδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για το τι θα περιμένουμε από την ταινία που θα μας συστήσει σε μια νέα κάστα υπερηρώων. Το ζουμί των όσων είπε ακολουθεί: 

Έχω πολύ βαθιές και γερές ρίζες στη manga κουλτούρα. Έφερα λίγο από αυτή στο Eternals και ανυπομονώ να δω πόσο πιο μακριά θα πάμε αυτό το πάντρεμα Δύσης και Ανατολής. 

Οι manga επιρροές, λοιπόν, είναι κάτι που για πρώτη φορά θα δούμε στο MCU και η Zhao συνεχίζει τις αποκαλύψεις λέγοντας:

Πόσο πιο πέρα και μεγαλύτερο σε κλίμακα μπορούμε να πάμε μετά το "Endgame"; Επειδή δεν κάνω αυτήν την ταινία ως σκηνοθέτρια μόνο αλλά και ως μια fan. 

Μάλιστα, ο Kevin Feige, επικεφαλής της Marvel Studios, δήλωσε συνεπαρμένος από το όραμα της Zhao για τους Eternals και ο λόγος που της έδωσαν το πράσινο φως ήταν το στυλιστικό κομμάτι που προέρχεται από την παιδική της ηλικία και τα manga όπως αναφέραμε. 

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί η δημιουργική ελευθερία που έδωσε η Marvel στην Zhao, την οποία παρομοίωσε σαν τις ανεξάρτητες ταινίες που έκανε στο παρελθόν:

Γύρισα την ταινία ακριβώς όπως την ήθελα. Στις τοποθεσίες που ηθελα. Με τις ίδιες 360 μοιρών κάμερες όπως έκανα στο Nomadland, με τα ίδια rigs. Ήταν σουρελαστικό. Περίμενα ανά πάσα στιγμή να μου βάλουν χέρι βέβαια αλλά δεν έγινε. Νομίζω πως στάθηκα τυχερή στο ότι η Marvel είναι διατεθειμένη να πάρει ρίσκα και να κάνει κάτι διαφορετικό. 

Πρέπει να τονίσουμε πως η ταινία θα περιλαμβάνει ένα υπέρλαμπρο all-star cast ηθοποιών με τους: Richard Madden, Gemma Chan, Kumail Nanjiani, Salma Hayek, Angelina Jolie, Barry Keoghan και τον Kit Harington

Λέτε να έχουμε κάτι ολόφρεσκο στο MCU όπως έγινε με την περίπτωση του Guardians of the Galaxy του James Gunn; 

To Eternals αναμένεται πλέον καλώς εχόντων των πραγμάτων τον Φεβρουάριο του 2021.