To The Matrix 4 θα είχε τον Hugo Weaving αλλά στράβωσαν ξαφνικά τα σχέδια

Τι έγινε και το project προχώρησε χωρίς αυτόν;
04 Σεπτεμβρίου 2020 20:35
To The Matrix 4 θα είχε τον Hugo Weaving αλλά στράβωσαν ξαφνικά τα σχέδια

Ήδη το The Matrix 4 αποτελεί μια επανένωση του cast της θρυλικής τριλογίας των Wachowskis, με τους Keanu Reeves και Carrie-Ann Moss να επιστρέφουν ως Neo και Trinity, αλλά παραλίγο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Ήδη πριν λίγο καιρό μάθαμε πως ο Laurence Fishburne δεν θα συμμετέχει στην νέα ταινία του σύμπαντος, καθώς δεν τον πήρανε καν τηλέφωνο για τον ρόλο του Morpheus. 

Τώρα γίνεται γνωστό μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξη του Hugo Weaving στο Coming Soon πώς και ο Agent Smith θα επέστρεφε:

Η Lana Wachowski με πήρε τηλέφωνο στις αρχές της περασμένης χρονιάς. Είχαμε δουλέψει μαζί άλλες πέντε φορές, τρεις με το Matrix, μια στο V for Vendetta και το Cloud Atlas. Οπότε ναι η Lana ήταν αποφασισμένη για τη συμμετοχή μου στο νέο Matrix. Είχαμε πάει κιόλας να διαβάσουμε το σενάριο με τον Keanu, την Carrie και εμένα και άλλους πολλούς ακόμη από την παλιά φαμίλια. 

Γιατί όμως τελικά δε θα συμμετέχει παρόλο που παρευρέθηκε και στο διάβασμα του σεναρίου με το cast; Ο Weaving εξήγησε πως υπήρξε ένα πρόβλημα με το πρόγραμμά του και οι εμπλοκές του με αυτό των γυρισμάτων του Matrix 4, ώθησαν τη Lana να προχωρήσει χωρίς αυτόν:

"Νόμιζα πως θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει με τις σκηνές μου στο διάστημα Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου. Είχαμε μιλήσει κιόλας για την αμοιβή και υπήρξαν διαπραγματεύσεις. Ουσιαστικά όλα είχαν κλειδώσει πάνω κάτω, είχαμε κλείσει και τις ημερομηνίες και όλα καλά, έως ότου η Lana αποφάσισε πως δεν έβγαινε το πρόγραμμα. Οπότε διέκοψε τις διαπραγματεύσεις και έτσι κατέληξε. Βασικά πίστευε πως οι υποχρεώσεις μου με το Εθνικό Θέατρο (παίζει στην παράσταση The Visit) θα ταίριαζε με τις ημερομηνία που είχε αυτή κατά νού για μένα."

Θα δούμε λοιπόν ένα νέο Matrix χωρίς τον Μορφέα σίγουρα αλλά και τον Agent Smith του Weaving. Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα για τον τελευταίο; Φήμες, που ισορροπούν στα όρια της θεωρίας, θέλουν τον Jonathan Groff που αποτελεί μια από τις φρέσκες προσθήκες του cast, να υποδύεται μια άλλη πιο νεαρή βερσιόν του Agent Smith ή κάποιον άλλον Agent εντελώς. 

Μένει να δούμε περισσότερα για το τι μας επιφυλάσσει το reboot/sequel του Matrix στο άμεσο μέλλον.

Το The Matrix 4 αναμένεται -εκτός απροόπτου- να κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2022 στις κινηματογραφικές αίθουσες.