Δείτε πώς γυρίστηκαν οι ανάποδες σκηνές του TENET (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν οι μαχητικές χορογραφίες και η μαγεία της οθόνης μιλούν
27 Αυγούστου 2020 11:28
Δείτε πώς γυρίστηκαν οι ανάποδες σκηνές του TENET (ΒΙΝΤΕΟ)

To TENET ήδη παίζεται στους ελληνικούς κινηματογράφους από χθες 26 Αυγούστου και σταδιακά αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες παγκοσμίως μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Christopher Nolan, η Warner Bros. έδωσε στη δημοσιότητα ένα behind the scenes βίντεο, αφήνοντάς μας να πάρουμε μια ματιά στα παρασκήνια αυτής της τεράστιας blockbuster παραγωγής.

Μέσα στα 9 λεπτά που διαρκεί, το cast και οι συντελεστές μιλούν για τις δύσκολες σεκάνς που έπρεπε να γυρίσουν χωρίς καθόλου CGI, όπως το να ρίξουν ένα αληθινό Boeing πάνω σε μια αποθήκη αεροδρομίου ή να γυρίσουν μια μεγάλη σκηνή καταδίωξης σε έναν αυτοκινητόδρομο στην Εσθονία. Η λεπτομέρεια και ο προγραμματισμός που απαιτούσαν όσα ο Nolan έγραφε στο χαρτί αποτέλεσαν μια φοβερή πρόκληση, όπως θα δείτε.

Δεν είναι όμως μόνο η παραγωγή και τα σκηνικά που ήταν το κάτι άλλο. Ο Nolan εκθειάζει τον πρωταγωνιστή του, John David Washington, για την φυσικότητα και την πειθαρχία που απαιτούσε ο ρόλος του, ειδικά όταν έπρεπε να γυρίσουν τις σκηνές ανάποδα. Και όχι δεν είναι κάποιο τρικ του μοντάζ, καθώς πράγματι η χορογραφίες των μαχών γινόντουσαν ανάποδα από τον J.D. Washington σε συνεργασία με τους κασκαντέρ.

Ειδικά εσείς που έχετε δει το Tenet θα βρείτε πολύ ενδιαφέρον το παρακάτω βίντεο. Την άποψή μας για το blockbuster κατασκοπευτικό θρίλερ του σκηνοθέτων των Inception και Interstellar, μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ