Το θρυλικό The Thing θα επιστρέψει με τον John Carpenter στην παραγωγή

Ακόμη ένα reboot...
26 Αυγούστου 2020 08:16
Το θρυλικό The Thing θα επιστρέψει με τον John Carpenter στην παραγωγή

Τις φήμες που τον ήθελαν να επιστρέφει σε ένα από τα πιο κλασικά δημιουργήματά του, επιβεβαίωσε ο John Carpenter, ο οποίος αποκάλυψε πως εργάζεται στο reboot του The Thing. Μιλώντας σε ένα panel στο Fantasia Film Festival, είπε πως μαζί με τον παραγωγό Jason Blum της Blumhouse Productions εργάζονται για την επιστροφή της θρυλικής ταινίας τρόμου. 

"Έχουμε κάνει συζητήσεις, νομίζω πως δουλεύει στο reboot του The Thing, θέλει να κάνει το remake του. Συμμετέχω και εγώ σε αυτό, μάλλον. Στο άμεσο μέλλον." είπε ο διάσημος σκηνοθέτης και καλλιτέχνης. 

Αυτές ήταν, όμως, και οι μοναδικές πληροφορίες για το εν λόγω project, καθώς κανένας τους δεν επιβεβαίωσε εάν πρόκειται για prequel ή sequel. Αξίζει να αναφέρουμε πως η βασική ιστορία του Thing βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα του 1938 με τίτλο "Who Goes There?" του John W. Campbell Jr, ενώ η πρώτη κινηματογραφική του απόπειρα ήταν το "The Thing from Another World" του 1951.

Η πιο πρόσφατη διασκευή του ήταν το 2011 σε παραγωγή της Universal, όπου στο Thing του σκηνοθέτη Matthijs van Heijningen, πρωταγωνίστησαν οι Mary Elizabeth Winstead και Joel Edgerton. Δυστυχώς για τους συντελεστές, αυτή απέτυχε παταγωδώς στο box office αλλά και με το κοινό και τους κριτικούς, λαμβάνοντας μόλις 35% αποδοχή στο Rotten Tomatoes. 

Φυσικά, η βερσιόν που θεωρείται πλέον cult είναι αυτή του 1982 με πρωταγωνιστή τον Kurt Russell, στο ρόλο ενός αμερικανού πιλότου που μαζί με μια ομάδα επιστημόνων ερευνούν μια σειρά από παράξενα γεγονότα που συμβαίνουν σε ένα ερευνητικό κέντρο βαθιά χωμένο στην Ανταρκτική. Μάλιστα, το soundtrack του είχε επιμεληθεί ο αείμνηστος Ennio Morricone