O Black Adam θα συγκρουστεί με τον Superman - Teaser για την ταινία του Dwayne Johnson

Όλα όσα μάθαμε για τον αντιήρωα στο DC FanDome
23 Αυγούστου 2020 12:03
O Black Adam θα συγκρουστεί με τον Superman - Teaser για την ταινία του Dwayne Johnson

Το άκρως αναμενόμενο panel του DC FanDome για το Black Adam δεν επιφύλασσε πολλά μιας και η ταινία δεν έχει ξεκινήσει να γυρίζεται καν, όμως έδωσε μια γεύση για την κατεύθυνση που θα πάρει. Με πρόσωπο τον Dwayne Johnson φυσικά που θα υποδυθεί τον διάσημο αντιήρωα, δόθηκε ένα teaser video με concept art από την solo ταινία του, στο οποίο γίνεται και μια σύνοψη τις ιστορίας του. Ο comics artist της DC, Jim Lee, και ο γνωστός καλλιτέχνης Boss Logic δημιούργησαν το video που μας συστήνει στον αντιήρωα. 

Αυτή ξεκινάει πριν από 5.000 χρόνια στο αφρικάνικο έθνος Kahndaq, που θυμίζει μια φανταστική βερσιόν του Αιγύπτου της DC, εκεί όπου ο πλούτος, οι κουλτούρες, η δύναμη και η μαγεία ήταν στην ακμή τους. Εκεί όμως πολύς κόσμος γεννιόταν με τις αλυσίδες στα χέρια και μέσα στη σκλαβιά. Η Kahndaq, λοιπόν, χρειαζόταν έναν ήρωα και αυτός ήρθε στο πρόσωπο του Black Adam. 

Αν και στην αρχή χρησιμοποιούσε τις δυνάμεις του για να προστατεύει τους δικούς τους, άφησε τις δυνάμεις του να τον κυριεύσουν. Εν τέλει έγινε τόσο δυνατός που ο μάγος Shazam που του χάρισε τις υπερδυνάμεις, τον φυλάκισε. Πέντε χιλιετίες μετά ο Black Adam καταφέρνει με κάποιον τρόπο να δραπετεύσει και ορκίζεται στον εαυτό του πως κανένας δεν θα τον σταματήσει ποτέ ξανά. Όσοι τον γνωρίζουν από τα comics άλλωστε ξέρουν πόσο ισχυρός είναι και αποτελεί έναν από τους πιο ανεξέλεγκτους χαρακτήρες, χωρίς ηθικούς φραγμούς και πλευρές. 

O Johnson μίλησε για τον χαρακτήρα του Adam, ποια σημεία του αρέσουν και σε ποια ταυτίζεται: 

Μου άρεζε πάντα ότι ήταν αντιήρωας. Γουστάρω που τα ψέματά του είναι θολωμένα. Έχει την δική του "Black Adam" αίσθηση της δικαιοσύνης. 

Έχει νιώσει άλλωστε στο πετσί του τι σημαίνει να πιέζεσαι από τα βάρη μιας μεγαλύτερης οντότητας που σε κρατάει πίσω, μέχρι που λες "ώς εδώ". Όταν έρχεσαι από ένα τέτοιο μέρος έχεις μια διαφορετική ενέργεια, ένα διαφορετικό mana. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να ενεργεί διαφορετικά, βλέπει την αδικία και παραδίδει δικαιοσύνη. 

Μέσα από ένα δεύτερο teaser ο Black Adam μας συστήνει επίσης στους...φίλους του, τη Justice Society of America. Αυτοί θα είναι οι Hawkman, Doctor Fate αλλά και δύο νέες προσθήκες, η Cyclone και ο Atom Smasher, που επιβεβαιώθηκε πως θα τον υποδύεται ο Noah Centineo και οι δυνάμεις του είναι όμοιες με αυτές του Ant-Man της Marvel. 

Δεν παρέλειψε ο Johnson να κάνει tease ότι θα τον δούμε να συγκρούεται με τον Superman κάποια στιγμή: "Ποτέ δεν ξέρει εάν ο Black Adam και ο Superman γίνουν φίλοι. Ή μπορεί και όχι. Ποιος ξέρει. Ίσως να δούμε."

Ενώ από το στόχαστρό του δεν τη γλίτωσε ούτε ολόκληρη η Justice League, στέλνοντας το δικό του μήνυμα πως "η ιεραρχία της δύναμης στο σύμπαν της DC θα αλλάξει."

Φήμες για την επιστροφή του Henry Cavill στον ρόλο του Superman είχαν ακουστεί πρόσφατα, αλλά όχι σε δική του ταινία. Πιθανότατα επομένως είχε να κάνει με την συμμετοχή του στο Black Adam, όταν ο Cavill δήλωνε πως δεν έχει τελειώσει με τον ρόλο αυτόν.  

N73oTiIIJe0