Το "Mangrove" αποκαλύπτει το πρώτο φιλμ της ανθολογίας του οσκαρικού Steve McQueen (ΒΙΝΤΕΟ)

Το "Small Axe" θα προβληθεί μέσα από τα BBC και Amazon Prime
11 Αυγούστου 2020 18:42
Το "Mangrove" αποκαλύπτει το πρώτο φιλμ της ανθολογίας του οσκαρικού Steve McQueen (ΒΙΝΤΕΟ)

O σκηνοθέτης του "12 Years A Slave" που απέσπασε τρία Όσκαρ το 2014, Steve McQueen, επιστρέφει με μια ανθολογική σειρά ταινιών με τίτλο "Small Axe" σε συμπαραγωγή των BBC και Amazon Prime Studios. Μια πρώτη γεύση για την πρώτη ταινία της ανθολογίας αυτής δόθηκε στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει το "Mangrove" με την Letitia Wright που γνωρίσαμε ευρέως μέσω του "Black Panther" της Marvel Studios. 

Αυτή θα διηγείται την πραγματική ιστορία των Mangrove 9 ενός γκρουπ έγχρωμων ακτιβιστών, οι οποίοι στις 9 Αυγούστου του 1970 συνελήφθησαν για την διαδήλωση που άλλαξε την ιστορία της Βρετανίας ενάντια στον ρατσισμό. 

Το σενάριο του Small Axe project ανέλαβε ο McQueen με τον Alaistair Siddons, ενώ το cast περιλαμβάνει επίσης τους: Shaun Parkes, Malachi Kirby, Rochenda Sandall, Jack Lowden, Sam Spruell, Gershwyn Eustache Jr., και Gary Beadle. 

Το φιλόδοξο project του McQueen αποτελείται από πέντε ταινίες που λαμβάνουν χώρα από τα τέλη του '60 μέχρι τα μέσα του '80 και διηγούνται διάφορες ιστορίες της έγχρωμης κοινότητας του δυτικού Λονδίνου. Μετά το Mangrove θα κυκλοφορήσουν τα: "Lovers Rock, "Alex Wheatle", "Education" και "Red, White and Blue". Μάλιστα, αποτελεί και τις επίσημες επιλογές του Φεστιβάλ Καννών 2020 και του New York Film Festival. 

Ακόμη δεν έχει δοθεί ημερομηνία πρεμιέρας για το πρώτο "Small Axe" και το μόνο που ξέρουμε είναι πως θα έρθει το φθινόπωρο στο BBC One και το Amazon Prime Video