Πρώτη ματιά στο Trial of the Chicago 7 και το αστεράτο cast του Aaron Sorkin (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Από τα στιγμιότυπα που δημοσίευσε το Netflix
23 Ιουλίου 2020 12:16
Πρώτη ματιά στο Trial of the Chicago 7 και το αστεράτο cast του Aaron Sorkin (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της -κατά τα άλλα στεγνής- φετινής κινηματογραφικής σεζόν είναι η νέα ταινία του Aaron Sorkin, της οποίας τα δικαιώματα απέκτησε πρόσφατα το Netflix. Αναφερόμαστε στο "The Trial of the Chicago 7", το νομικό δράμα που σκηνοθετεί και υπογράφει σεναριακά ο Sorkin και για πρώτη φορά αποκαλύπτεται μέσα από μια πλειάδα φωτογραφιών και μαθαίνουμε παράλληλα πότε θα το περιμένουμε στην streaming υπηρεσία. 

Στην ταινία που διαδραματίζεται στα '60s πρωταγωνιστούν οι -σχεδόν αγνώριστοι- Sacha Baron Cohen και Jeremy Strong, μαζί με τους Eddie Redmayne, Mark Rylance, Joseph Gordon-Levitt, Yahya Abdul-Mateen II, Frank Langella και τον Michael Keaton

Η πλοκή της ταινίας θα εκτυλίσσεται γύρω από την διάσημη "Δίκη των Επτά του Σικάγο"και  βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν το 1968 στο πλαίσιο ενός συνεδρίου των Δημοκρατικών. Εκεί όπου μια κατά τα άλλα ειρηνική διαδήλωση πλησίον των ομιλιών μετατράπηκε σε μια από τις βιαιότερες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας, σε σημείο που ενεπλάκει και η Εθνοφρουρά. Οι διοργανωτές της διαδήλωσης, Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tommy Hayden και Bobby Seale κατηγορήθηκαν για συνομωσία με πρόθεση υποκινούμενων ταραχών και αποτελεί μια από τις πιο φημισμένες δίκες στην αμερικάνικη ιστορία. 

Ο Sorkin να επιστρέφει στο είδος του νομικού δράματος, μετά το "A Few Good Men" και τον ίδιο να λέει πως δε θα μοιάζει με ένα ιστορικό δραματικό ντοκιμαντέρ. Πρόκειται άλλωστε για τον πιο ακριβοπληρωμένο και διάσημο σεναριογράφο όλου του Hollywood, που έχει χαρίσει τα σενάρια των "The Social Network", "Steve Jobs" και "Moneyball", αλλά και το πρόσφατο "Molly's Game" που αποτέλεσε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. 

Απολαύστε τα πρώτα στιγμιότυπα της ταινίας:

Το The Trial of the Chicago 7 θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου 2020 αποκλειστικά μέσα από το Netflix.