Οι Toni Collette και Jesse Plemons στην πρώτη ματιά στο "I'm Thinking of Ending Things" (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η νέα ταινία του Charlie Kaufman έρχεται στο Netflix
18 Ιουλίου 2020 08:55
Οι Toni Collette και Jesse Plemons στην πρώτη ματιά στο "I'm Thinking of Ending Things" (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πριν δύο βδομάδες σας είχαμε ενημερώσει πως ο Charlie Kaufman ετοιμάζει τη νέα του ταινία, με τίτλο "I'm Thinking of Ending Things" για λογαριασμό του Netflix, έχοντας μάλιστα πάνω από 5 χρόνια απουσίας από τα δρόμενα. Τώρα, η streaming υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στιγμιότυπα του νέου φιλμ του σκηνοθέτη των "Synecdoche, New York" και "Anomalisa", στα οποία βλέπουμε τους πρωταγωνιστές: Jesse Plemons, Jesse Buckley, Toni Collette και David Thewlis

Ο Kaufman που υπογράφει σκηνοθετικά το φιλμ, στο σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Iain Reid, το οποίο όσοι το έχουν διαβάσει είναι γνωστό για τις τεράστιες ανατροπές του. Όταν ερωτήθηκε για το εάν θα ακολουθήσει το μονοπάτι του "mindfuck", είπε τα εξής στο EW:

Δεν πήγα εξαρχής με το σκεπτικό να κάνω ένα φιλμ με "mindfuck". Δεν βγαίνω κάθε φορά με το σκεπτικό να ξεπεράσω αυτό το στοιχείο του "σου παίρνω τα μυαλά" όπως έκανα άλλες φορές. Αναμφίβολα, όμως, χτίζω πάνω στις δουλειές που έχω ήδη κάνει. 

Βάσει του βιβλίου, η ιστορία ακολουθεί τον Jake (Plemons) που πηγαίνει την κοπέλα του (Buckley) στο πατρικό του για να γνωρίσει τους γονείς του (Collette και Thewlis) και εκεί όταν φτάνουν είναι που σιγά-σιγά τα πράγματα ξεδιπλώνονται και χτίζουν σε μια αποδόμηση αναμνήσεων, πραγματικότητας και χρόνου γύρω από την ιδέα του να δείξεις στο έταιρό σου ήμισυ που μεγάλωσες. 

Όπως το περιγράφει ο Kaufman στο EW:

Το σπίτι αντιπροσωπεύει της αλληλεπίδραση μεταξύ αυτού που φέρνεις στο σπίτι και των γονιών σου. Ο πανικός γίνεται αμφίδρομος. Συνεχώς αγχώνεσαι με το τι θα σκέφτονται για τους γονείς σου και συνεχώς σκέφτεσαι τι πιστεύουν οι γονείς σου για αυτούς. 

Το I'm Thinking of Ending Things αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 4 Σεπτεμβρίου στο Netflix.