Το Netflix δημοσίευσε επίσημα τις πιο δημοφιλείς ταινίες και σειρές του

Εκπλήξεις αλλά και "σιγουράκια" στη λίστα
17 Ιουλίου 2020 08:26
Το Netflix δημοσίευσε επίσημα τις πιο δημοφιλείς ταινίες και σειρές του

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα του, το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις 10 πιο δημοφιλείς πρωτότυπες ταινίες του μέχρι σήμερα. Αν και δεν συνηθίζει να δημοσιεύει τα νούμερά του, τώρα παίρνουμε μια καλή ματιά στις προτιμήσεις των χρηστών της κορυφαίας βάσει συνδρομητών streaming υπηρεσίας, η οποία μάλιστα ξεπέρασε τους 183 εκατομμύρια εγγεγραμμένους συνδρομητές. 

Και πριν προχωρήσουμε στο Top 10, να υπενθυμίσουμε πως το Netflix μετράει το ένα view βασιζόμενο στο ότι οποιοσδήποτε θεατής παρακολούθησε τουλάχιστον δύο λεπτά από την ταινία. Αυτές λοιπόν είναι οι δέκα πιο δημοφιλείς Original ταινίες βάσει των views στο Netflix:

"Extraction" 99 εκ.

"Bird Box" 89 εκ.

"Spenser Confidential" 85 εκ.

"6 Underground" 83 εκ.

"Murder Mystery" 73 εκ.

"The Irishman" 64 εκ.

"Triple Frontier" 63 εκ.

"The Wrong Missy" 59 εκ.

"The Platform" 56 εκ.

"The Perfect Date" 48 εκ.

Ισως η πιο προμοταρισμένη ταινία των τελευταίων μηνών, το εκρηκτικό "Extraction" με τον Chris Hemsworth βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 89 εκατομμύρια views, στη 2η θέση συναντάμε το Bird Box που έγινε viral σε βαθμό που έφτιαξε το δικό του challenge, ενώ στις θέσεις 3 και 4 συναντάμε το "Spenser Confidential" με τον Mark Wahlberg και το καταιγιστικό φιλμ δράσης του Michael Bay, "6 Underground", με τον Ryan Reynolds. 

Η μοναδική -ας τη πούμε- σινεφίλ ταινία που χάρισε πολλές Όσκαρ υποψηφιότητες στο Netflix είναι το The Irishman του Martin Scorsese με 64 εκ. προβολές, ενώ το "Marriage Story" του Noah Baumbach, που επίσης πρωταγωνίστησε στα φετινά βραβεία, λείπει εντελώς από τη λίστα. Αξίζει να σημειωθούν πως το πρόσφατο "Da 5 Bloods" του Spike Lee το έχουν δει 27 εκ. χρήστες και το χριστουγεννιάτικο φιλμ κινουμένων σχεδίων, "Klaus", πάνω από 40 εκατομμύρια. 

Επίσης, δημοσίευσε και τις πιο δημοφιλείς σειρές του για το διάστημα μεταξύ Απριλίου-Ιουνίου, δίνοντας έτσι και μια ματιά στο τι είδε ο κόσμος μέσα στην καραντίνα:

-Το "Too Hot To Handle", το γνωστό reality που έκανε πάταγο με το ιδιαίτερα ερωτικό του περιεχόμενο έχει 51 εκατομμύρια views.

-To Space Force, τη νέα κωμωδία του Greg Daniels (The Office) με τον Steve Carell είδανε πάνω από 40 εκ. λογαριασμοί.

-Το "The Willoughbys", μια από τις πρωτότυπες ταινίες κινουμένων σχεδίων της υπηρεσίας, είδανε πάνω από 38 εκ. λογαριασμοί.

-Το νέο τηλεοπτικό παιχνίδι "Floor is Lava" παρακολούθησαν πάνω από 37 εκ. λογαριασμοί.

Και για τις παρακάτω σειρές τα νούμερα αφορούν τα views που πραγματοποίησαν μέσα στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες από την κυκλοφορία τους: 

- The Witcher 76 εκ.

- La Casa De Papel Part 4 65 εκ. 

- Tiger King  64 εκ. 

- You 54 εκ.

- Love is Blind 30 εκ. 

- The Crown Season 3 21 εκ. (συνολικά 73 εκ. όλες οι σεζόν).