Ο Hans Zimmer πειραματίζεται τόσο πολύ με το soundtrack του DUNE που έχει τρελάνει τους πάντες

Ίσως να είναι και η πιο... τρελή δουλειά του μέχρι σήμερα
26 Ιουνίου 2020 12:41
Ο Hans Zimmer πειραματίζεται τόσο πολύ με το soundtrack του DUNE που έχει τρελάνει τους πάντες

Ο Hans Zimmer είναι ένας από τους πιο πασίγνωστους και πλέον καταξιωμένους συνθέτες του κόσμου, έχοντας χαρίσει δεκάδες από τις νότες του σε ταινίες που λατρεύτηκαν. Είναι κιόλας τόσο πολυάσχολος που μόνο για φέτος δίνει το πεντάγραμμό του σε εφτά ταινίες(!) και μια εξ αυτών είναι το άκρως αναμενόμενο DUNE του Denis Villeneuve. 

Μιλώντας στο Variety, ο Zimmer αποκάλυψε πως πειραματίζεται τόσο έντονα με το soundtrack του νέου Dune που έχει τρελάνει τους συναδέλφους του και όσους ασχολούνται με την παραγωγή της ταινίας:

Έχω τρελάνει τους πάντες επειδή συνεχώς κατεβάζω ιδέες και γιατί οι δυνατότητες με το score του Dune είναι πραγματικά ατελείωτες.

Ο θρυλικός συνθέτης δείχνει τόσο παθιασμένος με το project και σπανίως τον ακούμε να μιλάει έτσι για κάποιες από τις δουλειές του, ιδιαίτερα όσο ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Είναι γνωστό άλλωστε πως ακύρωσε τον συνήθη συνεργάτη του Christopher Nolan και το Tenet (εκείνο το ανέλαβε ο επίσης ανερχόμενος και ταλαντούχος Ludwig Goransson) για χάρη του φιλμ του σκηνοθέτη του Arrival

Μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για την συνεργασία με τον Villeneuve: 

"Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη μέση της διαδικασίας του να φτιάχνω αυτούς τους ήχους. Μου έρχονται συνεχώς ιδέες και είμαι έτσι κάθε μέρα. Κάνω όλα αυτά τα πειράματα και δεν έχω ιδέα εάν κάποιο από αυτά θα καταλήξει στην ταινία. Είμαστε όμως τόσο αφοσιωμένοι, προσπαθώντας να κάνουμε κάτι διαφορετικό, μια σοβαρή δουλειά που θα τιμήσει τα βιβλία."

Αναφέρθηκε και στο πώς θα καταφέρει να ηχογραφήσει με ορχήστρα εν μέσω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού και είπε πως ανέκαθεν δούλευε με τέτοιο τρόπο που δεν χρειαζόταν μια τεράστια ορχήστρα και έβγαζε τη δουλειά που ήθελε τμηματικά, επομένως δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο του. 

Το DUNE αναμένεται να κάνει πρεμιέρα εκτός απροόπτου στις 18 Δεκεμβρίου 2020.