Ακούγεται πως ο Michael Keaton θα επιστρέψει στο ρόλο του Batman

Για χάρη της επερχόμενης ταινίας του FLash
23 Ιουνίου 2020 11:02
Ακούγεται πως ο Michael Keaton θα επιστρέψει στο ρόλο του Batman

Στα πιο αναπάντεχα νέα που ακούσαμε εδώ και καιρό είναι οι πληροφορίες που θέλουν τον Michael Keaton -πιθανότατα τον καλύτερο Batman μαζί με τον Christian Bale- να επιστρέφει στον εμβληματικό του ρόλο. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του έγκυρου The Hollywood Reporter, η Warner Bros. θέλει τον οσκαρικό ηθοποιό να παίξει στο επερχόμενο The Flash της DC. 

Σε αυτό θα πρωταγωνιστεί φυσικά ο Ezra Miller ως Barry Allen, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ταλαντούχος Andy Muschietti των IT και IT: Chapter 2. Τα γυρίσματα της ταινίας φαίνεται πως θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη του 2021, δίνοντας τέλος στην απραξία του εν λόγω ταλαιπωρημένου project. Βέβαια, η είδηση δεν σταματάει εδώ αφού ο ρόλος του Keaton θα είναι πολύ μεγαλύτερος για το σύμπαν ταινιών της DC.

Λέγεται πως η Warner Bros. θέλει τον γηραιότερο και σοφότερο Bruce Wayne του Michael Keaton να λειτουργεί όπως ο Nick Fury του Samuel Jackson στο Marvel Cinematic Universe, δηλαδή σε ρόλο μέντορα, οδηγού ή και αυτού που κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο. Δεν είναι γνωστό σε πόσες άλλες ταινίες θα εμφανιστεί σε αυτή την ποσότητα ο Keaton, αλλά το επερχόμενο Batgirl ίσως να είναι μέσα σε αυτά.

Για την ιστορία, ο Keaton υποδύθηκε για πρώτη φορά τον Caped Crusader στο Batman του 1989 και γύρισε σε αυτόν το 1992 για το εξαιρετικό Batman Returns του Tim Burton. Έκτοτε ο Keaton θέλησε να αποστασιοποιηθεί από τον ρόλο αυτόν, τόσο πολύ που στο Birdman του Alejandro Inarritu έπαιξε έναν ηθοποιό που κάποτε πρωταγωνιστούσε σε superhero ταινίες. Μια ερμηνεία που του χάρισε μια υποψηφιότητα Ά' ανδρικού ρόλου στα Όσκαρ. 

Τέλος, να αναφέρουμε πως όλα τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία σχέση με το The Batman του Matt Reeves, στο οποίο ο Robert Pattinson θα φοράει την στολή του Ανθρώπου Νυχτερίδα. Ωστόσο, παραθυράκι στην υπόθεση της πιθανής σύνδεσης του με τις υπόλοιπες DC ταινίες είναι η πλοκή του The Flash. Το THR αναφέρει πως η πλοκή της δεν θα περιλαμβάνει μόνο time-travel αλλά και διαστατικά ταξίδια, ένα στοιχείο που θα μπορούσε να γεφυρώσει τις δύο οντότητες και να δέσει εκ νέου το κινηματογραφικό σύμπαν της DC.