O Quentin Tarantino αποφάσισε για το ποια είναι η καλύτερη ταινία της δεκαετίας

"Κατατροπώνει τον οποιονδήποτε ανταγωνισμό"
31 Μαΐου 2020 12:56
O Quentin Tarantino αποφάσισε για το ποια είναι η καλύτερη ταινία της δεκαετίας

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Quentin Tarantino είχε δηλώσει πως το δεύτερο αγαπημένο του φιλμ της δεκαετίας του 10' είναι το "Dunkirk" του Christopher Nolan. Σε μια νέα του συνέντευξη ο σκηνοθέτης των "Django Unchained" και "The Hateful Eight" συνέχισε τις αποκαλύψεις για τα γούστα του και μιλώντας στο Premiere, είπε πως το "The Social Network" του David Fincher είναι με διαφορά η καλύτερη ταινία της δεκαετίας.

"Το The Social Network, με τα χέρια δεμένα κιόλας. Είναι η το Νο1 επειδή είναι η καλύτερη ταινία όλων! Κατατροπώνει τον ανταγωνισμό σε οποιαδήποτε σύγκριση." είπε ο Tarantino. 

Μάλιστα, στο εγκώμιό του έμπλεξε και τον σεναριογράφο της ταινίας του Fincher, τον Aaron Sorkin λέγοντας πως "είναι ο καλύτερος εν ενεργεία στο να γράφει διαλόγους". Για την ιστορία το "Social Network ήταν υποψήφιο το 2010 για οκτώ Όσκαρ, αποσπώντας τρία βραβεία. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο βιρτουόζος δημιουργός του Pulp Fiction εκθειάζει ταινία του Fincher, καθώς έχει συμπεριλάβει το αξεπέραστο "Fight Club" στις καλύτερες ταινίες του για την περίοδο 1992-2009.