Τα αδέρφια Safdie του "Uncut Gems" πήραν μεταγραφή για το HBO

Μεγάλο deal για τους δημιουργούς του πιο επιτυχημένου ανεξάρτητου φιλμ του 2019
28 Μαΐου 2020 11:14
Τα αδέρφια Safdie του "Uncut Gems" πήραν μεταγραφή για το HBO

Η δημοτικότητα τους ξέφυγε από τα στενά όρια των ανεξάρτητων παραγωγών του Χόλιγουντ μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν με το "Uncut Gems", το οποίο μάλιστα διανέμεται από το Netflix και στην Ελλάδα. Ο λόγος για τα αδέρφια Safdie των οποίων οι μετοχές ανέβηκαν τόσο που το έκλεισαν συμφωνία με το HBO και την εταιρία παραγωγής τους, Elara Pictures. 

Στη συμφωνία αυτή μεσάζοντας των δύο θα είναι η επί χρόνια συνεργάτες τους A24 και προβλέπεται να δημιουργήσουν τηλεοπτικά projects για τα επόμενα δύο χρόνια αποκλειστικά για λογαριασμό του HBO, με την Elara Pictures. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται εάν αυτά τα projects τα δούμε στην streaming πλατφόρμα της εταιρίας, το HBO Max. 

Η Α24 έχει συνεργαστεί ξανά με το HBO στο επιτυχημένο εφηβικό δράμα "Euphoria" με την Zendaya -το οποίο θα επιστρέψει για 2η σεζόν- και με την Elara Projects για το "Good Time" του 2017 με πρωταγωνιστή τον Robert Pattinson. 

Το σκηνοθετικό δίδυμο μπορεί να "σνομπαρίστηκε" από τα βραβεία Όσκαρ για πολλούς, όμως έλαβε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στα Film Independent Spirit Awards 2020, μαζί με το Α' Ανδρικού του Adam Sandler και μια υποψηφιότητα για Καλύτερο Σενάριο χάρη στο "Άκοπο Διαμάντι". Μάλιστα το φιλμ αποτέλεσε κιόλας την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της Α24 στις ΗΠΑ με $50 εκατομμύρια εισπράξεις. 

Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε την άποψή μας για το Uncut Gems.