"Μπηχτή" του Spike Lee στον Scorsese: "Δε θα έδινα $100 εκ. για να κάνω de-age τους δικούς μου"

Ζωγραφίζοντας το budget του Netflix για το "The Irishman"
25 Μαΐου 2020 10:35
"Μπηχτή" του Spike Lee στον Scorsese: "Δε θα έδινα $100 εκ. για να κάνω de-age τους δικούς μου"

Την δημιουργικότητά του εξάντλησε ο Spike Lee για την παραγωγή του Da 5 Bloods, το οποίο ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο αποκλειστικά στο Netflix. Και μπορεί η streaming υπηρεσία να μην τίναξε τη μπάνκα στον αέρα όπως με τον "Ιρλανδό", αλλά αυτός ο περιορισμός τον ανάγκασε να βασιστεί σε πιο παλιομοδίτικες μορφές γυρίσματος, ώστε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, χωρίς να δώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρα σε αντιγηραντικά εφέ. 

Μιλώντας στο New York Times ο σκηνοθέτης του βραβευμένου με Όσκαρ, BlacKkKlansman, είπε τα εξής: 

Δε θα έδινα $100 εκατομμύρια για να κάνω de-age τους δικούς μου ηθοποιούς. Νομίζω πως μπορέσαμε να μετατρέψουμε ένα αρνητικό σε ένα θετικό. 

Ο ιντριγκαδόρος σκηνοθέτης έκανε μια ενδιαφέρουσα δήλωση, κάποιος θα την έλεγε και "μπηχτή", για το "The Irishman" του Martin Scorsese και το τεράστιο budget -δεδομένου ότι δεν πρόκειται για blockbuster ταινία- που έδωσε το Netflix σε αυτό.

Η παραγωγή του ξεπέρασε κατά πολύ τα $150 εκατομμύρια, εξαιτίας των πρωτοποριακών αντιγηραντικών εφέ που χρησιμοποιούσε το φιλμ του Scorsese για να δείξει σε διαφορετικές νεότερες περιόδους της ζωής των χαρακτήρων των Robert De Niro, Joe Pesci και Al Pacino. Ένα αποτέλεσμα, μάλιστα, που δίχασε τους κριτικούς και το κοινό. 

Να θυμίσουμε πως η νέα ταινία του Lee διηγείται την ιστορία πέντε έγχρωμων βετεράνων του Βιετνάμ που επιστρέφουν στον τόπο όπου γνωρίστηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του χαμένου τους αρχηγού, αλλά και να βρουν ένα χαμένο θησαυρό στην πορεία. 

Το Da 5 Bloods θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιουνίου στο Netflix και πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το trailer του.