Πιστέψτε το ή όχι αλλά το Snyder Cut του Justice League είναι γεγονός

Οι DC fans θα πάρουν αυτό που θέλουν στο HBO Max
21 Μαΐου 2020 11:18
Πιστέψτε το ή όχι αλλά το Snyder Cut του Justice League είναι γεγονός

Ίσως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα debates στον χώρο των superhero ταινιών τα τελευταία τρία χρόνια είναι το περίφημο "Snyder Cut" του Justice League. Για την ιστορία ο Zack Snyder ήταν ο αρχικός σκηνοθέτης του φιλμ, όμως λόγω ενός σοβαρού προσωπικού θέματος αναγκάστηκε να αποχωρήσει κακήν κακώς από την παραγωγή. Τη θέση του ανέλαβε ο Joss Whedon (The Avengers) ο οποίος είχε ένα αρκετά διαφορετικό όραμα για το πως θα τελείωνε το έργο του Snyder. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγει στις αίθουσες μια...εντελώς διαφορετική ταινία από αυτή που αρχικά οραματίζονταν ο Snyder και η οποία εν τέλει δεν άρεσε και στο κοινό. 

Η fanbase της DC δημιούργησε τη δική της online καμπάνια με το #ReleaseTheSnyderCut και παρακάλεσε τη Warner να κυκλοφορήσει με κάποιον τρόπο τη βερσιόν του Snyder. Βέβαια, οι ψίθυροι της βιομηχανίας έλεγαν πως δεν υπήρχε περίπτωση να δει το φως της δημοσιότητας κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στους κινηματογράφους και έτσι το Snyder Cut μετατράπηκε σε όνειρο θερινής νυκτός.

Τώρα σε μια αναπάντεχη ανακοίνωση για τα δεδομένα του κινηματογράφου, η Warner Bros. ανακοίνωσε και επίσημα την ύπαρξη του Zack Snyder's Justice League, όπως επίσημα θα τιτλοφορείται, και το οποίο θα διατεθεί μέσω του HBO Max, της συνδρομητικής streaming υπηρεσίας του στούντιο, μέσα στο 2021. 

Μάλιστα, το HBO Max δεν δίστασε στο επίσημο tweet του να χρησιμοποιήσει και το hashtag με το οποίο οι fans ξεκίνησαν αυτόν τον χωρίς προηγούμενο ντόρο. Ο σκηνοθέτης μάλιστα σε ένα livestream Q&A που συνόδευσε την μεγάλη ανακοίνωσε και είχε παρέα τον Henry Cavill που υποδύεται τον Superman, ευχαρίστησε τη Warner Bros. και ειδικά τους fans για το κίνημα που τελικά εισακούστηκε. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως το "Snyder Cut" του Justice League θα κοστίσει κοντά στα $30 εκατομμύρια για να ολοκληρωθεί, χρήματα τα οποία το HBO δεν δίστασε να δώσει δεδομένου ότι μια τέτοια κυκλοφορία, με τόσο ντόρο στις πλάτες της, θα είναι και μια δυνατή διαφήμιση για την streaming υπηρεσία της που θα βουτηχτεί στα βαθιά μαζί με τα Netflix, Amazon Prime Video και Disney+.