To Netflix εξασφάλισε τα δικαιώματα προβολής του ‘Enola Holmes’ με σταρ την Millie Bobby Brown

Στο κύριο cast ανήκουν επίσης οι Henry Cavill, Helena Bonham Carter και Sam Claflin
23 Απριλίου 2020 07:00
To Netflix εξασφάλισε τα δικαιώματα προβολής του ‘Enola Holmes’ με σταρ την Millie Bobby Brown

To Netflix απέκτησε τα δικαιώματα προβολής για το φιλμ μυστηρίου Enola Holmes του βραβευμένου με Emmy, BAFTA, και Χρυσή Σφαίρα, Harry Bradbeer (Fleabag, Killing Eve), με σεναριογράφο τον νικητή BAFTA, Jack Thorne (Harry Potter and the Cursed Child, The Aeronauts), και την Millie Bobby Brown (Stranger Things) να υποδύεται εν προκειμένω την ομώνυμη ηρωίδα.

Στο βασικό cast ανήκουν επίσης οι: Henry Cavill (The Witcher, Mission: Impossible – Fallout), Sam Claflin (Peaky Blinders, The Hunger Games) και η υποψήφια από την Ακαδημία, Helena Bonham Carter (The Crown, The King’s Speech, Harry Potter films) που ερμηνεύει την μητριαρχική φιγούρα της οικογένειας ‘Holmes’.

Η νεαρή πρωταγωνίστρια της sci fi σειράς τρόμου Stranger Things, όσον αφορά το επερχόμενο αυτό κινηματογραφικό franchise ενσαρκώνει την ‘Enola Holmes’, την έφηβη-επαναστάτρια και οξυδερκή αδερφή του περίφημου επιθεωρητή ‘Sherlock Holmes’ (Cavill) που τέλη του 1880 επιχειρεί να αποδείξει ότι είναι εξίσου εξπέρ στην εξιχνίαση μυστηρίων. Την ημέρα λοιπόν των 16ων γενεθλίων της ‘Enola’, ξαφνικά η μητέρας (Bonham Carter) της εξαφανίζεται. Η πιτσιρίκα ζητάει την βοήθεια των μεγαλύτερων αδερφών της όμως διαπιστώνει ότι εκείνοι ενδιαφέρονται περισσότερο να συνεχίσει τα μαθήματά της στο σχολείο. Έτσι, το σκάει και πηγαίνει στο Λονδίνο αναζητώντας τη μητέρα της. Το ατρόμητο και πανέξυπνο κορίτσι καθ΄ οδόν θα συναντήσει ένα πλήθος αξέχαστων χαρακτήρων και θα βρεθεί στη μέση μίας συνωμοσίας που μπορεί να αλλάξει την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας.

Το project αυτό βασίζεται  στο σύμπαν που διαμόρφωσαν τα βιβλία της συγγραφέως Nancy Springer που έχει αποσπάσει το βραβείο “Edgar Award”. To 2006 η Springer εντυπωσίασε με το «The Case of the Missing Marquess», το πρώτο βιβλίο της λογοτεχνικής της σειράς.

Η Bobby Brown μεταξύ άλλων, μέσω της εταιρίας της, PCMA Productions συντονίζει και τις διαδικασίες παραγωγής.

Στο Enola Holmes παίζουν επίσης οι: Adeel Akhtar (The Big Sick, Les Miserables), Fiona Shaw (Killing Eve), Frances de la Tour (Into the Woods, Harry Potter films), Louis Partridge (Medici), Burn Gorman (Pacific Rim), και η Susan Wokoma (Crazyhead, Year of the Rabbit).