Στο ‘The Last Vermeer’ οι Guy Pearce και Claes Bang κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Και θα αποπειραθούν να ξεφύγουν από μία τρομερή ίντριγκα στην καρδιά του Β’ Παγκόσμιου
28 Φεβρουαρίου 2020 19:54
Στο ‘The Last Vermeer’ οι Guy Pearce και Claes Bang κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε επίσημο trailer για το επερχόμενο πολεμικό δράμα The Last Vermeer του Dan Friedkin, με τους Mark Fergus, James McGee, και Hawk Otsby να έχουν επεξεργαστεί το σενάριο αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο The Man Who Made Vermeers του Jonathan Lopez, ενώ σε κεντρικό ρόλο βλέπουμε τους Guy Pearce, Claes Bang, και την Vicky Krieps.

Η πλοκή εστιάζει στον ‘Joseph Piller’ (Bang), έναν Ολλανδό εβραϊκών ριζών ο οποίος καθώς μάχεται στην Αντίσταση κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο πνευματώδης και ευγενής ‘Han van Meegeren’ (Guy Pearce) διοργανώνει κάποιες αμφιλεγόμενες βραδιές διασκέδασης όπου πουλάει σπάνια ολλανδικά έργα τέχνης στον Hermann Goring και σε άλλα υψηλόβαθμα στελέχη των Ναζί. Μετά τον πόλεμο, ο ‘Piller’ αναλαμβάνει να διερευνήσει την υπόθεση, να βρει τα παραπάνω πολύτιμα αντικείμενα και να τα επιστρέψει εκεί όπου ανήκουν. Γι’ αυτόν τον λόγο εντοπίζει τον ‘van Meegeren’ και κάπως έτσι τον κατηγορούν και τον ίδιο ως συνεργό- και άρα αντιμέτωπο με τη θανατική ποινή. Παρά το γεγονός ότι ο ήρωας έχει αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του, με την συμβολή της βοηθού του (Krieps), αρχίζει να πείθεται ότι τα πράγματα και για τον ‘Han’ δεν είναι έτσι ακριβώς όπως φαίνονται.

Το cast συναπαρτίζουν οι: Daan Aufenacker, Mark Behan, Daniël Brongers, Witold Brzoska, Kim Chapman, Richard Curtis και ο Roland Møller.

Το The Last Vermeer έχει οριστεί να διανεμηθεί σε επιλεγμένες αίθουσες των Η.Π.Α. στις 22 Μαΐου του 2020. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: