Στο ‘Abe’ ο πρωταγωνιστής του ‘Stranger Things’ αγαπάει να μεγαλουργεί στην κουζίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εμπνέεται και δημιουργεί νόστιμα πιάτα για να γεφυρώσει τις διαφορές των δικών του
27 Φεβρουαρίου 2020 06:19
Στο ‘Abe’ ο πρωταγωνιστής του ‘Stranger Things’ αγαπάει να μεγαλουργεί στην κουζίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε φρέσκο trailer για το δράμα-κωμωδία Abe του Fernando Grostein Andrade που προβλήθηκε πέρυσι στο Sundance Film Festival, ενώ εν προκειμένω του cast ηγείται ο σταρ του Stranger Things, Noah Schnapp ο οποίος πασχίζει να αμβλύνει τις διαφορές μεταξύ του των ανθρώπων του στενότερου συγγενικού του κύκλου που προέρχονται από ένα άλλο πολιτισμικό πλαίσιο και κουλτούρα.

Η πλοκή ειδικότερα εστιάζει σε έναν δωδεκάχρονο που ακούει στο ‘Abraham’/ ‘Abe’, στο ‘Avram’, και στο ‘Ibrahim’. Αυτό υφίσταται γιατί αν και οι πρώτης γενιάς μετανάστες γονείς του, ‘Rebecca’και ‘Amir’, που υποστηρίζουν ότι είναι αγνωστικιστές, τον αποκαλούν με το πρώτο όνομα, αν και κάτι τέτοιο δεν γίνεται και τόσο εύκολα δεκτό από τους προκατόχους τους. Συνεπώς, από την πλευρά της Ισραηλινής μητέρας του οι παππούδες του που έχουν εβραϊκές καταβολές θέλουν να μεγαλώσει το αγόρι με τις αντίστοιχες επιρροές, αλλά από μεριάς του Παλαιστίνιου πατέρα του, οι άλλοι παππούδες του επιθυμούν να του μεταλαμπαδεύσουν τα μουσουλμανικά διδάγματα. Το παιδί από τότε που θυμάται τον εαυτό του είναι σε θέση να ανατρέξει σε αστείες αλλά και σε κάπως άβολες καταστάσεις κυρίως από όσες φορές παρευρίσκονται όλοι γύρω από το Κυριακάτικο τραπέζι.

Ο πιτσιρικάς προβληματισμένος εξαιτίας των περιστατικών αυτών δυσκολεύεται να διαχειριστεί την εισβολικότητα των οικείων του οι οποίοι ναι μεν δεν το κάνουν επίτηδες αλλά συχνά δεν μπορούν να συγκρατηθούν. Επομένως, ζει μία διαρκή σύγκρουση ενδόμυχά του. Για να ξεφύγει λίγο από το αδιέξοδο που βιώνει, διοχετεύει την ενέργειά του δημιουργικά στην λατρεία του για την μαγειρική και τις απίθανες γεύσεις που μπορούν να προκύψουν μέσα από εκπληκτικούς συνδυασμούς υλικών. Χάρη στη στήριξη του αφρικανικών-βραζιλιάνικων ριζών chef προτύπου του, ‘Chico’ (Seu Jorge), θα πάρει μεγαλύτερη ώθηση να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του στο πεδίο αυτό και να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και αυτό που επιζητά ο ίδιος, βοηθώντας παράλληλα την φαμίλια του να μονιάσει. Εξάλλου ένα ωραίο γεύμα δεν μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να έρθουν εγγύτερα ο ένας στον άλλον;

Στο Abe παίζουν επιπλέον οι: Dagmara Domińczyk, Arian Moayed, Mark Margolis, Salem Murphy, Tom Mardirosian, και ο Daniel Oreske. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: