Στο ‘Radioactive’ η Marie Curie αναβιώνει στο πρόσωπο της Rosamund Pike (ΒΙΝΤΕΟ)

Και κάπως έτσι γεννιέται στο σινεμά ο θρύλος μίας πρωτοπόρου επιστήμονα
05 Φεβρουαρίου 2020 17:57
Στο ‘Radioactive’ η Marie Curie αναβιώνει στο πρόσωπο της Rosamund Pike (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το βιογραφικό δράμα εποχής Radioactive όπου την σκηνοθετική κλακέτα κρατάει η Marjane Satrapi, με την Rosamund Pike (A Private War, Hostiles,Gone Girl) να υποδύεται εν προκειμένω την δις βραβευμένη με Νόμπελ, Πολωνή φυσικό, χημικό και καθηγήτρια Marie Curie ή αλλιώς Maria Skłodowska-Curie.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται κατά τον 20ο αιώνα και επικεντρώνεται στη ζωή και το έργο της εν λόγω αξιόλογης εκπροσώπου της επιστήμης, με σημείο αναφοράς τις ρηξικέλευθες ανακαλύψεις και τα επιτεύγματά της στον τομέα της έρευνας πάνω στην ραδιενέργεια. Η εμβληματική αυτή προσωπικότητα παρά τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που συνάντησε στον εν λόγω ανδροκρατούμενο κλάδο των συγχρόνων της, κατάφερε να διαπρέψει πολλές φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της. Απεβίωσε το 1934 εξαιτίας της απλαστικής αναιμίας από την οποία έπασχε λόγω της μακράς έκθεσής της στην ακτινοβολία.

Το σενάριο επιμελήθηκε ο Jack Thorne αντλώντας υλικό από το βιβλίο της καλλιτέχνιδος και συγγραφέως Lauren Redniss.

Το cast συναπαρτίζουν επιπλέον οι: Sam Riley, Anya Taylor-Joy, Ariella Glaser, Indica Watson, Aneurin Barnard και ο Simon Russell Beale.

Το Radioactive έχοντας προβληθεί και στο περσινό Φεστιβάλ του Τορόντο, έχει οριστεί να διανεμηθεί στις Η.Π.Α. στις 20 Μαρτίου του 2020. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: