Η κινηματογραφική επιστροφή των Star Trek είναι γεγονός

Δύο νέες ταινίες υπό ανάπτυξη
16 Δεκεμβρίου 2019 10:21
Η κινηματογραφική επιστροφή των Star Trek είναι γεγονός

Εκεί όπου τα πλάνα για το Star Trek 4 έμοιαζαν δυσοίωνα, τελικά αυτά ανατρέπονται πανηγυρικά. Και αυτό διότι μετά την συγχώνευση της Viacom και του CBS, το franchise φαίνεται πώς θα λάβει την απαραίτητη υποστήριξη που του αρμόζει. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Hollywood Reporter, το Star Trek ετοιμάζεται να κάνει μια δυναμική κινηματογραφική επιστροφή με δύο νέες ταινίες. Η είδηση αυτή έρχεται δια στόματος του νέου CEO της ViacomCBS, Bob Bakish, ο οποίος αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρίας του στο πλαίσιο της έκθεσης UBS Global Technology, Media and Telecommunications. 

Για την ιστορία το 2009 κυκλοφόρησε η κινηματογραφική επαναφορά βασισμένη στο "The Original Series" δια χειρός του J.J. Abrams, που δέχθηκε θετικότατες κριτικές και τα πήγε περίφημα στο box office, ενώ το 2013 και το 2016 αντίστοιχα βγήκαν τα Star Trek: Into Darkness και Star Trek: Beyond, χωρίς να έχουν όμως την ανάλογη εισπρακτική επιτυχία. Αυτό οδήγησε και το franchise σε μια καθοδική πορεία με τους ιθύνοντές του να αναθεωρούν τη στρατηγική τους και να εστιάζουν στις τηλεοπτικές παραγωγές. 

Έτσι γεννήθηκε η νέα σειρά Star Trek: Discovery για χάρη της συνδρομητικής υπηρεσίας CBS All Access, ενώ οι μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές μπήκαν στον πάγο, μιας και σε αυτό συνέβαλε, επίσης, το γεγονός πώς οι Chris Pine και Chris Hemsworth αποχώρησαν τον Αύγουστο του 2018 από τις διαπραγματεύσεις περί επιστροφής τους στο "Star Trek 4".  

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα ένα ακόμη ρεπορτάζ του THR -που δεν πέφτει έξω- έκανε λόγο πως δόθηκε το "πράσινο φως" για το Star Trek 4 με τη σκηνοθεσία να αναλαμβάνει ο ταλαντούχος Noah Hawley, δημιουργός των Fargo και Legion. Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο πως οι Chris Pine, Zachary Quinto και Zoe Saldana θα επιστρέψουν στους ρόλους των Jim Kirk, Spock και Nyota Uhura. 

Λέγεται, ακόμη, πως αυτή η νέα 4η ταινία του Kelvin Timeline θα είναι ξεχωριστή από αυτή που ετοιμάζει ο Quentin Tarantino. Πλέον, με τις ενωμένες πλάτες της ViacomCBS, το Star Trek θα μπορέσει να αναπνεύσει πιο άνετα με πλούσιες παραγωγές και χωρίς πρόσθετα "λουριά". 

Τέλος, το επόμενο μεγάλο ραντεβού των Trekkies θα γίνει με το άκρως αναμενόμενο Star Trek: Picard (Amazon Prime Video/ CBS All Access) στις 23 Ιανουαρίου 2020.