Beanpole: O Kantemir Balagov σκηνοθετεί ένα δυνατό ιστορικό δράμα-ωδή στη ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)

Και μας μεταφέρει στο Leningrad, την επαύριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
17 Οκτωβρίου 2019 07:20
Beanpole: O Kantemir Balagov σκηνοθετεί ένα δυνατό ιστορικό δράμα-ωδή στη ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε επίσημο trailer για το ιστορικό δράμα Beanpole του Kantemir Balagov, που στο παγκόσμιο άνοιγμά του στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών διακρίθηκε με λαμπρή νίκη στην κατηγορία “Un Certain Regard”, αποσπώντας και το βραβείο FIPRESCI, ενώ αποτελεί την επίσημη πρόταση συμμετοχής της Ρωσίας στην επερχόμενη 92η διοργάνωση των Όσκαρ.

Ο Balagov υπογράφει εδώ το σενάριο μαζί με τον Aleksandr Terekhov, με πρωταγωνιστές του φιλμ τους Viktoria Miroshnichenko, Vasilisa Perelygina, και ο Konstantin Balakirev.

Το έργο τοποθετείται χρονικά εν έτει 1945 στο Leningrad, με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην πόλη, με σπίτια γκρεμισμένα και κατοίκους όμοιους με ανθρώπινα ερείπια. Παρόλο που μία από τις χειρότερες πολιορκίες που έλαβε χώρα ποτέ, πλέον έχει τελειώσει, όμως η αιώνια μάχη ανάμεσα στην ζωή και τον θάνατο συνεχίζεται σε ό,τι απέμεινε από εκείνο το μέρος. Εκεί δύο νέες γυναίκες, η ‘Iya’ (Miroshnichenko) και η ‘Masha’ (Perelygina) θα αγωνιστούν να ορθοποδήσουν και να βρουν ξανά την ελπίδα για χάρη όσων αγαπάνε.

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Andrey Bykov, Olga Dragunova, Timofey Glazkov, και η Ksenia Kutepova.

Το Beanpole αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις Η.Π.Α. στις 29 Ιανουαρίου του 2020. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: