O Robert Downey Jr. απαντά στην κριτική του Martin Scorsese για τις ταινίες της Marvel (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι κινηματογράφος ή όχι;
10 Οκτωβρίου 2019 17:21
O Robert Downey Jr. απαντά στην κριτική του Martin Scorsese για τις ταινίες της Marvel (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλο ντιμπέιτ άνοιξε ανάμεσα στους σταρ του Χόλιγουντ η άποψη του Martin Scorsese για τις ταινίες της Marvel, η οποία προκάλεσε αναμενόμενα αντιδράσεις. Εν ολίγοις ο θρυλικός σκηνοθέτης δήλωσε πως αυτού του είδους οι ταινίες "Δεν είναι κινηματογράφος".

Ο σκηνοθέτης των Guardians of the Galaxy, James Gunn, δήλωσε πως θλίβεται από τα σχόλια αυτά. Ο Samuel L. Jackson, που υποδύεται τον Nick Fury στο MCU, δήλωσε πως "Οι ταινίες είναι ταινίες. Δεν χρειάζεται όλοι να αρέσκονται στις ταινίες του επίσης. Όλοι έχουν την άποψή τους και αυτό είναι ΟΚ.". Αυτή όμως που αναμενόμενα έκλεψε τα φώτα είναι αυτή του Robert Downey Jr. 

Και όχι άδικα μιας και αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του MCU όντας ο νονός του, υποδυόμενος τον Tony Stark. Ο ηθοποιός παρευρέθηκε στην εκπομπή του Howard Stern, ο οποίος τον ρώτησε για το σχόλιο του Scorsese και ο Downey Jr. είπε:

Είναι η δική του άποψη. Θέλω να πω πως παίζονται στους κινηματογράφους. Εκτιμώ την άποψή επειδή είναι όπως όλα τα άλλα πράγματα. Πρέπει να έχουμε όλες τις διαφορετικές οπτικές γωνίες ώστε να βρεθούμε κάπου στη μέση και να προχωρήσουμε. 

Παρά τις πιέσεις του Stern να πάρει μια πιο πιπεράτη δήλωση από τον "Iron Man", θέλησε να κρατήσει ένα επίπεδο μιας και ούτε ένιωσε προσβεβλημένος ούτε ενοχλημένος από τα λόγια του Scorsese.

Άφησε ένα σχόλιο όμως κάνοντας μια υπόθεση μαζί με τον Stern για ποιον λόγο να είναι ενοχλημένος ο σκηνοθέτης του Wolf of Wall Street για την κατάσταση αυτή:

Όταν πηγαίνεις σαν ένα μενόμενο τέρας και εξαλείφεις τον ανταγωνισμό με τόσο εμφατικό τρόπο, είναι φαινομενικό. 

Τόνισε, όμως, πως ο Martin Scorsese, όντας αυτός που είναι, δεν πιστεύει ότι ζηλεύει τις superhero ταινίες. Είναι ο σκηνοθέτης άλλωστε που έπεισε το Netflix να του δώσει πάνω από $160 εκατομμύρια budget για το 3ωρης διάρκειας The Irishman. Δείτε το απόσπασμα των δηλώσεών του στο παρακάτω βίντεο.

Εσείς τι πιστεύετε; Συμμερίζεστε την άποψη του Scorsese, πιστεύετε ότι κρύβει κάποια αλήθεια ή τη θεωρείτε υπερβολική;