Στο ‘Radioactive’ η Rosamund Pike μεταμορφώνεται στην Marie Curie (ΒΙΝΤΕΟ)

Και αψηφά τα στερεότυπα της εποχής της ανοίγοντας νέους δρόμους στην επιστήμη
16 Σεπτεμβρίου 2019 19:52
Στο ‘Radioactive’ η Rosamund Pike μεταμορφώνεται στην Marie Curie (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε επίσημο trailer για το επερχόμενο βιογραφικό δράμα περιόδου Radioactive για το οποίο στην καρέκλα της σκηνοθεσίας κάθεται η Marjane Satrapi, με την Rosamund Pike (A Private War, Hostiles,Gone Girl) να αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο εδώ ερμηνεύοντας την δις βραβευμένη με Νόμπελ, Πολωνή φυσικό, χημικό και καθηγήτρια Marie Curie ή αλλιώς Maria Skłodowska-Curie.

Το έργο αυτό εμπνέεται από την ζωή της παραπάνω ξεχωριστής πρωτοπόρου της επιστήμης που έλαμψε κατά το 20ο αιώνα διαπρέποντας ιδιαίτερα στην μελέτη του τομέα της ραδιενέργειας κόντρα στα εμπόδια μίας ανδροκρατούμενης κοινωνίας. Η ενασχόλησή της ειδικά με το αυτό πεδίο συνοδεύτηκε από σημαντικά επιτεύγματα, ανακαλύψεις και κατακτήσεις, δίνοντας νέα ώθηση και καλλιεργώντας το έδαφος για καινοτόμους μεθόδους έρευνας στο εν λόγω αντικείμενο. Η διάσημη αυτήν φυσιογνωμία απεβίωσε το 1934 έχοντας διαγνωσθεί με απλαστική αναιμία που αποδίδεται στην μακρά έκθεσή της στην ακτινοβολία.

Το σενάριο επεξεργάστηκε ο Jack Thorne βασιζόμενος στο μυθιστόρημα της καλλιτέχνιδος και συγγραφέως Lauren Redniss.

Παίζουν ακόμη οι: Sam Riley, Anya Taylor-Joy, Ariella Glaser, Indica Watson, Aneurin Barnard και ο Simon Russell Beale.

Το Radioactive έχοντας πραγματοποιήσει ήδη ένα αξιόλογο πέρασμα από το φετινό Φεστιβάλ του Τορόντο, έχει δρομολογηθεί να κάνει πρεμιέρα στις Η.Π.Α. μέσα στο 2020. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: