Ο σκηνοθέτης του Batman & Robin μετανιώνει για την χειρότερη ταινία του franchise

Κάλλιο αργά παρά ποτέ η συγγνώμη του Joel Schumacher
02 Σεπτεμβρίου 2019 18:35
Ο σκηνοθέτης του Batman & Robin μετανιώνει για την χειρότερη ταινία του franchise

Το Batman Forever και το Batman & Robin θεωρούνται οι δύο χειρότερες κατά γενική ομολογία ταινίες του franchise και υπεύθυνες για την καταστροφή που υπέστη στα τέλη των 90s, γεγονός που οδήγησε τον Σκοτεινό Ιππότη πίσω στις σκιές, έως ότου πήρε τα ηνία ο Christopher Nolan. 

Σκηνοθέτης των δύο αυτών ταινιών είναι ο Joel Schumacher που ανέλαβε το franchise μετά από τις δύο άκρως επιτυχημένες και cult πλέον ταινίες του Batman με τον Michael Keaton, σε σκηνοθεσία Tim Burton. 

Σε νέα του συνέντευξη στο Vulture, ο Schumacher δηλώνει μετανιωμένος ιδιαίτερα για το sequel του Batman Forever:

Ξέρετε τι νομίζω; Πώς δεν έπρεπε να κάνω το sequel (του "Forever"), και εκεί τελειώνουν όλα. Έμαθα πως τα sequels γίνονται για έναν και μόνο λόγο. Είμαι σίγουρος πως το Batman Forever ήταν η φθηνότερη ταινία της σειράς επειδή ο Val δεν πήρε πολλά λεφτά, ούτε η Nicole Kidman, ούτε ο Chris O'Donnell, ούτε και εγώ. Ο Tommy Lee Jones πήρε τα περισσότερα επειδή είχε μόλις κερδίσει το Όσκαρ για τον "Φυγά" και ο Jim Carrey επειδή είχε κάνει το Ace Ventura. 

Ιδιαίτερα το Batman & Robin με το Metacritic σκορ του να βρίσκεται στο 28 αποτέλεσε το τελευταίο καρφί στον τάφο του franchise. Ο George Clooney που υποδύθηκε για πρώτη και τελευταία φορά τον Batman έχει δηλώσει πως ήταν η ταινία που άλλαξε την καριέρα του.

Μάλιστα, έχει μιλήσει ανοιχτά για το πόσο κακή ταινία είναι και πως ντρέπεται για το τελικό προϊόν, δίνοντας μάλιστα και...αποζημιώσεις σε όσα άτομα του έχουν πει πως πήγαν να παρακολουθήσουν την ταινία.