JOKER: Χειροκροτούσαν επί 8 λεπτά όρθιοι στην πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας

Τεράστια αποθέωση για την ερμηνεία του Joaquin Phoenix
01 Σεπτεμβρίου 2019 12:55
JOKER: Χειροκροτούσαν επί 8 λεπτά όρθιοι στην πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας

Αποτελούσε αναμφίβολα ένα από τα γεγονότα του διαγωνιστικού κομματιού του Φεστιβάλ Βενετίας 2019 και το απέδειξε περίτρανα. Το Joker με την καθοδήγηση του Todd Phillips και τον Joaquin Phoenix να "κεντάει" έναν ψυχάκια επί της οθόνης στο ρόλο του Clown Prince of Crime αποθεώθηκε από τους θεατές της παγκόσμιας πρεμιέρας της ταινίας. 

Σείστηκε η ιστορική αίθουσα Sala Grande του Venice Film Festival, καθώς ο κόσμος χειροκροτούσε όρθιος επί 8 ολόκληρα λεπτά τους συντελεστές της ταινίας, με τον Phoenix μάλιστα να εισπράττει τις πιο ένθερμες αντιδράσεις. 

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις μεταφέρουν πως πρόκειται για ένα αριστουργηματικό φιλμ με αρρωστημένη ατμόσφαιρα, μοναδική προσέγγιση από τον Todd Phillips και μια ερμηνεία που κοιτάει στα ίσια -και ίσως ξεπερνάει- αυτή του Heath Ledger ως Joker από τον Joaquin Phoenix. Λέγεται, επίσης, πως θα προκαλέσει αίσθηση και ήδη μιλούν πως μπαίνει με φόρα στην κούρσα των επερχόμενων βραβείων Oscars. 

Στην πρεμιέρα πέραν του Phillips και του Phoenix, παρευρέθηκε και η Zazie Beetz που υποδύεται την γειτόνισα του Arthur Fleck στο φιλμ. ενώ απουσίαζε ο Robert DeNiro και ο Marc Maron που επίσης συμπρωταγωνιστούν .

Ήδη από όταν ανακοινώθηκε πως το Joker όχι μόνο θα προβληθεί στο φεστιβάλ Βενετίας, αλλά θα αποτελέσει μέρος του διαγωνιστικού κομματιού, προκάλεσε αίσθηση δείχνοντας κιόλας πόσο πιστεύει η Warner Bros. στο φιλμ. 

Το JOKER αναμένεται να προβληθεί στις 3 Οκτωβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους.