Ενήλικοι στο Δωμάτιο: Δείτε το trailer της επίμαχης ταινίας του Γαβρά για την κρίση του 2015

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη
31 Αυγούστου 2019 20:19
Ενήλικοι στο Δωμάτιο: Δείτε το trailer της επίμαχης ταινίας του Γαβρά για την κρίση του 2015

Οι δραματικοί μήνες της κρίσης του 2015 αποτυπώνονται στη νέα ταινία του εμβληματικού Κώστα Γαβρά, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο Adults in the Room, το οποίο κυκλοφόρησε στα ελληνικά το 2017.

Το πρώτο trailer της ταινίας δόθηκε ανήμερα πρεμιέρας της στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με τον σκηνοθέτη, τους παραγωγούς, τον συνθέτη και του πρωταγωνιστές της να παρελαύνουν στο κόκκινο χαλί.

Πρωταγωνιστεί ο Χρήστος Λούλης που υποδύεται με εξαιρετική πιστότητα, όπως φαίνεται και από το trailer, τον Γιάνη Βαρουφάκη και στο πλάι του ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ενσαρκώνει τον Αλέξη Τσίπρα. 

Το 19ο φιλμ του βραβευμένου με Όσκαρ έλληνα σκηνοθέτη αφηγείται το χρονικό των διαπραγματεύσεων του Eurogroup, τον φαύλο κύκλο εκείνων των δραματικών συναντήσεων, όπου οι τύχες της χώρας κρεμόντουσαν κυριολεκτικά από μία κλωστή. 

Στο cast επίσης συναντάμε τους Ulrich Tukur ως Βολφγκανκ Σόιμπλε και τον Daan Shuurmans στο ρόλο του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ δεν λείπουν και άλλα γνωστά ονόματα όπως ο Γιώργος Χωραφάς και ο Άκης Σακελλαρίου. Αξίζει να αναφέρουμε πως τη μουσική έχει επιμεληθεί ο παγκοσμιου φήμης και βραβευμένος συνθέτης Alexandre Desplat

Έντονο, με ηλεκτρισμένη διάθεση, μαύρο χιούμορ και άβολες καταστάσεις, το φιλμ του Κώστα Γαβρά φαντάζει ένα δυνατό πολιτικό θρίλερ, με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά για την χώρα μας. 

Το "Ενήλικοι στο Δωμάτιο" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Σεπτεμβρίου 2019.