O Spider-Man τέλος από το MCU - Τα "έσπασαν" οι Marvel Studios και Sony

H θητεία του Peter Parker στους Avengers λήγει άδοξα
21 Αυγούστου 2019 00:03
O Spider-Man τέλος από το MCU - Τα "έσπασαν" οι Marvel Studios και Sony

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση πώς ο Spider-Man "τελειώνει" από το MCU. Το ρεπορτάζ του Deadline πριν από μερικά λεπτά αποκαλύπτει πως η Marvel Studios δεν θα συμμετέχει στην παραγωγή των επόμενων Spider-Man ταινιών.

Ποιος ο λόγος θα αναρωτιέστε. Η Sony Pictures και η Disney, λοιπόν, τα "έσπασαν" και δεν κατάφεραν να έρθουν σε μια νέα συμφωνία που θα έδινε στην Disney δικαιώματα συγχρηματοδότησης. 

Επομένως, μια διαμάχη στα ανώτερα κλιμάκια και τους "χαρτογιακάδες" των δύο κολοσσών βγάζει εκτός τον επικεφαλής των Marvel Studios, Kevin Feige, από όλες τις μελλοντικές ταινίες και projects σχετικά με τον Άνθρωπο Αράχνη.

Οι πληροφορίες λένε πως οι διαπραγματεύσεις όλον αυτόν τον καιρό δεν τα πήγαιναν καλά και ήταν αναμενόμενο, καθώς η Disney ζήτησε να χρηματοδοτεί το 50% των μελλοντικών ταινιών και ήθελαν να το επεκτείνουν σε όλο το φάσμα του σύμπαντος του Spidey, με την Sony να ρίχνει απευθείας "άκυρο" στην προσφορά. 

Ακολούθησε προσφορά απο τη Sony η οποία έλεγε να διατηρηθεί η συμφωνία ως έχει και έτσι η Marvel να λαμβάνει 5% των κερδών από το πρώτο δολάριο, κάτι το οποίο η Disney αρνήθηκε. Καθίσταται επομένως προφανές πώς η Sony Pictures δεν θα έδινε για ψίχουλα το μεγαλύτερο και πιο κερδοφόρο κινηματογραφικό franchise της. 

Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά πως υπάρχουν δύο ακόμη Spider-Man ταινίες μετά το "Far From Home" που θα είχαν ως σκηνοθέτη τον Jon Watts και τον Tom Holland πρωταγωνιστή. 

Αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel που ετοιμάζεται για το Phase 4 είναι πλήγμα και για τους fans αλλά και για τις επόμενες ταινίες. Μένει να δούμε πως θα επηρρεαστεί το MCU από αυτό και πώς η Marvel Studios θα χειριστεί τον άδικο χαμό του Peter Parker έτσι ξαφνικά.