Spider-Man: Far From Home | Θα εμφανιστεί ποτέ ο Uncle Ben στο MCU;

Ο σκηνοθέτης Jon Watts μιλάει για το μέλλον του χαρακτήρα
06 Ιουλίου 2019 18:18
Spider-Man: Far From Home | Θα εμφανιστεί ποτέ ο Uncle Ben στο MCU;

Από τη στιγμή της πρεμιέρας του Spider-Man: Far From Home, οι συντελεστές της ταινίας έχουν αρχίσει και μιλούν για τα μυστικά, τις αποκαλύψεις και τα spoilers, όπως την αλλαγή του Spider Sense

Επομένως εάν θέλετε να μείνετε απόλυτα καθαροί από SPOILERS, καλό είναι να μην προχωρήσετε παρακάτω.


Ένας χαρακτήρας που αν και έχει αναφερθεί πλαγίως είναι αυτός του Θείου Μπεν, ο οποίος φυσικά στην μυθολογία του Spider-Man παίζει καθοριστικό ρόλο σχεδόν σε όλα τα origin stories. Στο Homecoming όμως αλλά και στο Civil War είδαμε έναν Peter Parker που ήδη μπορούσε να παλέψει το έγκλημα.

Το κενό του Uncle Ben στην MCU βερσιόν του Parker γέμισε ο Tony Stark και φυσικά ο χαμός του τον επηρέασε βαθύτατα. Ωστόσο, έχει αναφερθεί πλαγίως πως ο Uncle Ben υπήρξε και η Aunt May έχει ξεπεράσει τον θάνατό του, αν και η παρακαταθήκη του στον Peter άφησε τα σημάδια της. Όπως για παράδειγμα η βαλίτσα που παίρνει στο ταξίδι του στην Ευρώπη που άνηκε στου θείου του. 

Ο σκηνοθέτης του Far From Home, Jon Watts, μίλησε στο ScreenCrush για το θέμα του Uncle Ben και μια ενδεχόμενη εμφάνισή του στο MCU. Επιβεβαιώνοντας παράλληλα πώς κάποτε υπήρξε στο σύμπαν, είπε τα εξής στο ενδεχόμενο μιας εμφάνισής του:

Ναι, θέλω να πω δεν ξέρω. Δεν έχουμε αναφερθεί συγκεκριμένα για αυτόν...Αν και στο ενδεχόμενο της ύπαρξής του θα πω...ναι. Όλα είναι στο τραπέζι, έτσι θα το ήθελα να το θέσω. 

Μήπως όμως ο Uncle Ben δεν πέθανε; Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο origin story πίσω από τον χαρακτήρα, όπως είδαμε και με την περίπτωση του Mysterio; Ο Peter θυμάται τον θείο του σαν ένα πολύ μελανό σημείο της ζωής του και ιδιαίτερα για την θεία του, η οποία "πέρασε πολλά" όπως αναφέρει στο Homecoming.

Τα λόγια του Watts μπορούν να ερμηνευθούν με αρκετούς τρόπους και αφήνουν σίγουρα ανοιχτή τη πόρτα για μια εμφάνιση του Uncle Ben στο Spider-Man 3 του MCU.