Spider-Man: Far From Home | Αυτή είναι η νέα ονομασία του "Spider Sense" στο MCU

Οι σεναριογράφοι της ταινίας εξηγούν
05 Ιουλίου 2019 11:31
Spider-Man: Far From Home | Αυτή είναι η νέα ονομασία του "Spider Sense" στο MCU

To Spider-Man: Far From Home πραγματοποίησε ήδη την πρεμιέρα τους σε όλον τον κόσμο και οι αποκαλύψεις του αρχίζουν και συζητιούνται στα σοκάκια του ίντερνετ.

Να σας προειδοποιήσουμε πως ακολουθούν SPOILERS παρακάτω.

Ήδη από το Homecoming ο Spider-Man του Tom Holland απέκτησε μια διαφορετική origin ιστορία από αυτές που έχουμε συνηθίσει στη μεγάλη οθόνη, που απέφυγε αρκετά από τα κλισέ. Μια πλευρά του που έχει συζητηθεί αρκετά από τους fans είναι η "έλλειψη" του λεγόμενου Spider-Sense κοινώς την Αραχνοαίσθηση του Peter Parker, που του επιτρέπει να αποφεύγει τον οποινδήποτε κίνδυνο. 

Στο Far From Home και επειδή πλέον ο Spidey παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο MCU το όνομα της "αραχνοαίσθησης" άλλαξε. Όσοι παρακολουθήσατε την ταινία του Jon Watts, πλέον το Spider Sense αναφέρεται ως "Peter Tingle". Μιλώντας στο The Wrap, οι σεναριογράφοι του Far From Home, Chris McKenna και Erik Sommers εξήγησαν γιατί δεν έκαναν τόσο προφανή την ονομασία:

Πάντα μας βασάνιζε το γεγονός πώς έπρεπε να είμαστε λίγο πιο λεπτοί στο χειρισμό αυτής της ικανότητάς του, χωρίς να είμαστε και εντελώς ακριβείς και να το λέμε 'Spider Sense'.

O Sommers πρόσθεσε λέγοντας:

Τότε πώς θα το λέμε; Μήπως να μην το λέμε καθόλου; Θα το πούμε με κάτι που θα θυμίζει αστείο; Και σας διαβεβαιώ πως πήγαμε γύρω-γύρω και δοκιμάσαμε όλων των ειδών τα ονόματα. 

Είχαμε κάποιες σκηνές όπου ο Happy (Jon Favreau) έψαχνε διάφορες περιγραφές ώστε να σκεφτεί έναν τρόπο για να το λέει ο ίδιος του. Μας άρεσε το Peter Tingle επειδή είναι κάτι που η θεία σου θα έλεγε και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να το λένε. 

Άλλωστε η Θεία May της Marisa Tomei είναι και το πρώτο άτομο που βαφτίζει το Spider Sense ως Peter Tingle στην ταινία.