O David Lynch θα βραβευτεί επιτέλους με Όσκαρ

Έστω κι αν είναι το τιμητικό βραβείο της Ακαδημίας
04 Ιουνίου 2019 14:12
O David Lynch θα βραβευτεί επιτέλους με Όσκαρ

Η συμβολή του David Lynch στον χώρο του θεάματος αναγνωρίζεται και επίσημα από την Ακαδημία. Ο auteur σκηνοθέτης και μετρ του παράξενου θα βραβευτεί με τιμητικό Oscar στο πλαίσιο των Governors Awards 2019. Στην ίδια τελετή που θα λάβει χώρα στις 27 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες θα λάβουν επίσης το τιμητικό βραβείο οι ηθοποιός Wes Studi και η σκηνοθέτρια Lina Wertmuller, ενώ η Geena Davis θα παραλάβει το Jean Hersholt Humanitarian Award. 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, John Bailey, τα Governors Wards αναγνωρίζουν τους καλλιτέχνες που έχουν αφοσιώσει τη ζωή τους στον χώρο της τέχνης και εκπληρώνουν μια καριέρα γεμάτη επιτεύγματα στην βιομηχανία. 

Για την ιστορία ο David Lynch έχει προταθεί άλλες τέσσερις φορές για το Χρυσό Αγαλματίδιο. Ήταν υποψήφιος τρεις φορές ως Καλύτερος Σκηνοθέτης για τα The Elephant Man (1980), Blue Velvet (1986) και Mulholland Drive (2001) και μια φορά για Καλύτερου Διασκευασμένου σεναρίου για το The Elephant Man

Είναι φυσικά ο συν-δημιουργός του Twin Peaks, το οποίο το 2017 επέστρεψε για μια 3η άκρως σουρεαλιστική σεζόν που διήρκησε 18 επεισόδια. Ποιος ξέρει όμως πότε και εάν θα επιστρέψει ο Lynch για ένα νέο κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό project; Η δίψα άλλωστε των fans για μια επιστροφή στον αλλόκοτο κόσμο του Twin Peaks είναι μεγάλη.